Ni resepi almond london. Aku cilok kat mana tah, lupa dah... Tak kisah la ambil kat manapun. Apa yang penting, aku kongsikan resepi ni dengan pembaca setia blog aku ni.. Ada ke..?? Hahahaha... perasan je lebih. Siapa yang tak suka resepi dia kena cilok, sila pasang alarm kat blog korang tu ehh... Resepi pun nak kedekut ke...?? Siapa nak ambil resepi ni, silalah salin semula... Jangan nak malas-malas, main copy je... ahakkk...
BISKUT ALMOND LONDON
Bahan–bahan:
250 gm mentega
1 cawan gula kastor
1 biji telur
1/2 sudu teh esen vanila
1 sudu kecil emplex (optional)
3 cawan tepung gandum .........]
1/2 cawan tepung jagung ........]
1/2 cawan tepung naik sendiri...] campurkan kesemua tepung dan ayak bersama.
Badam yang sudah dibakar
Coklat masakan - cairkan cara double boiling.
Cara-caranya:
1/2 cawan tepung jagung ........]
1/2 cawan tepung naik sendiri...] campurkan kesemua tepung dan ayak bersama.
Badam yang sudah dibakar
Coklat masakan - cairkan cara double boiling.
Cara-caranya:
1. Pukul gula dan mentega hingga kembang.
2. Masukkan telur dan esen vanilla. Gaul rata.
3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan adun sebati.
4. Ambil adunan sebesar ibu jari dan leperkan.
5. Bubuh badam di tengah-tengah dan buatkan bentuk bujur.
6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak.
7. Biarkan biskut sejuk, baru celupkan ke dalam coklat cair.
8. Biarkan coklat sejuk dan mengeras, barulah disimpan di dalam bekas kedap udara.
Aku kata: Aku belum pernah cuba buat biskut ni. Kalau korang rajin, cuba la buat dari sekarang. Mana la tau kot-kot boleh bukak bisnes raya akan datang ni... =D