Assalamualaikum...
Cari dan cuba lagi..
Aku memang tak pandai buat karipap.. Siapa yang pernah baca blog aku ni, banyak jugak rasanya aku buat cerita pasal karipap ni.. Tapi aku masih lagi mencari dan terus mencari resepi kulit karipap yang bersesuaian dengan cita rasa aku..
Okay, bab kulit tu aku dah dapat dah resepinya.. Mula-mula macam payah nak buat sebab liat dan tebal masa menggelek.. Takpe, sabarkan diri.. Kuatkan semangat.. Pedulikan muka tebal bila tanya pendapat atau tips dari orang lain.. Selebihnya, tanya atok google.. Mujur la atok google tu sihat walaupun line streamyx aku nazak nak mam***...
Ini yang dulu punya.. Dah habis aku goreng dan bagi kat kakak ipar.. Inti ikan kembung dan kentang tapi termasin la pulok.. adehh..
Kulit karipap tu tak berapa cantik lepas digoreng.. Takpe, janji kulit tu kena dengan selera aku.. Boleh perbaiki masa menggoreng di lain masa..
Ini aku baru buat petang tadi.. Aku guna acuan je sebab satu dunia tau aku tak pandai kelim karipap ni.. *mengaku je laa.. hehh...
Sekarang ni aku tengah mencari dan nak cuba buat inti karipap yang sedap dan kena dengan selera.. Setakat ni inti karipap yang aku buat macam ada yang kurang je.. Tak sedap sangat... huhuhuhu... Siapa yang ada resepi inti karipap yang sedap seantero dunia, boleh la kongsi dengan aku.. Tapi aku tak nak inti keledek.. Aku tak suka inti keledek.. Aku suka inti kentang.. Terima kasih pada yang sudi berkongsi resepi inti karipap kentang nanti.. :)
p/s: Musim panas ni kelapa kat belakang rumahpun takde buah.. Ingat nak buat inti kelapa untuk buat frozen bom bijan pulak.. Yang ni peberet mak aku...
dah cuba resepi karipap di blog saya,kalau cuba mesti puas hati,kulitnya rangup..sedap...cubalah ye..
ReplyDelete