Assalamu'alaikum.
Masak yang ringkas-ringkas je.
Dah siap masak untuk berbuka puasa? Aku macam biasa la. Masak yang sempoi je. Bulan puasa ni malas nak berhempas pulas masak yang renyah-renyah. Simpan tenaga la katakan. Haha.
Petang ni aku cuma buat masak lemak cili padi ikan kembung berencahkan rebung, masak sup cendawan tiram campur carrot dan kacang buncis dan panaskan ikan cencaru sumbat sambal yang masih lagi berbaki dua ekor. Petang semalam dorang pergi bazar ramadan dan beli seekor ayam golek. Tu yang ikan cencaru sumbat sambal tu masih ada baki.
Rebung hari tu baru hari ni aku masak. Masak sikit je pun rebung tu sebab takut dorang kat rumah ni tak makan. Kang membazir pulak. Hari tu tak jadi nak masak rebung ni sebab mak aku kata kalau rebung baru, kena peram dulu. Kalau terus masak, takut nanti rebung tu pahit.
Dua-dua juadah buat saya terliur 😊
ReplyDeleteDua-dua juadah buat saya terliur. Aishhhh,...lamanya tak makan gulai rebung.
ReplyDeleteRingkas pun sedap tu...hihi
ReplyDelete