Assalamualaikum...
Dia lembik laaaaaaaaa....!!!
Apa tuuuu....???
Jeng.. Jeng.. Jeng...
Hahaha...
Rilek la weiii...
Apa mende la korang ni...
Manjang pikiaq ke lain je haiihhh...
Kehkehkeh...
Nak tau apa benda yang lembik tu..
Sila-sila bukak mata luas-luas tau...
Tadaaaaaaa....!!!
Kena guna sudu...
Kena guna sudu...
Kuih sagu la yang lembik tu....
Muahahaha....
Dia lembik sebab aku memandai-mandai tambah air...
Mandai-mandai lagiiiiii.... hehehe...
Gaulkan dengan kelapa parut bercampur garam...
Pertama kali dalam hidup buat kuih sagu ni..
Tu yang kucar-kacir sikit tu... ehehh...
Lembik-lembikpun habis jugak kena bedal... hikk...
Inilah hasilnya.. (yang ni dah bagi kat jiran sebelah.. )
p/s: Siapa nak cuba buat kuih ni, boleh la jenguk kat blog dapo aku tu.. Tapi jangan tambah air lagi tau.. Ikut je resepi asal tu..
Salam..
ReplyDeleteakak, nakkkkk! feveret lana! huhuhu. lana suka makan kuih ni..sbb pe tau, sbb sagu tu nampal comel,kih3. Kalau buh dalam bubur pun, lana usaha kumpul sagu ni,kumpul bebnyk,pastu makan,hik3
ammboiii lembiknyeerr.. tapi sedapp kannns.. ehhhee
ReplyDeleteTinta Lana>
ReplyDeleteHari tu ada akak ada makan sagu ni campur santan dengan air gula merah.. Sedap sangattttt.... Tapi nak buat malasss... haha..
hajiMete>
ReplyDeleteHa'ah.. Sedap la jugak.. Kang kalau kata sedap sangat macam isi bakul angkat sendiri la pulak.. haha...
azz..kalau kuih sago ni..lagi lombik..lagi akak suko..sodap..kalu yang kogheh tu..kurang minat..
ReplyDeleteKak Erna>
ReplyDeleteHa'ah kak.. Kok kogheh tu ghaso kosat yoo kan...