Assalamualaikum...
Batu api, batu lesung..
Daripada kita jadi batu api, baiklah kita jadi batu lesung.. Sekurang-kurangnya batu lesung tu boleh tumbuk untuk buat sambal belacan.. Tak pun boleh baling kat mata orang yang suka skodeng di tengah malam.. Biar lebam mata dia.. ahahaa...
[gambar]
Batu api boleh buat apa..?? Sendiri mau ingat maaa... hehh..
p/s: Maaf, aku tak berapa suka makan sambal belacan atau yang ada belacan di dalamnya.. Bukan sebab resdung ke, apa ke, aku takde resdung ni, alhamdulillah.. Cuma aku tak suka bau belacan tu.. Pengit hidung nak bau.. huhu...
eh kak azz..ganasnya baling batu lesung,hahahha
ReplyDeleteHaa.. betul, tak baik duk mengapi2kan orang.. nanti kat akhirat, badan kita sendiri berapi2.
Saya pun tak makan sgt sambal belacan, minat, tpi ada mslh resdung. Saya suka makan ngan ulam. Pastu kalau dpt smbal tempoyak, lagi selera makan..hik3.
Tetiba citer psl smbal plak ye dak,hehe :D