Pages

Wednesday, March 5, 2014

Malam tadi punya cerita..

Assalamualaikum...

Malam tadi punya cerita..


Ingat nak letak tajuk projek malam tadi untuk entry ni tapi kang ke lain pulak jadinya.. Kang tak pasal-pasal kena cop 'biru'.. kehkehkeh...


Semalam sebelum Maghrib, aku buat kuih bom bijan frozen ni.. Ingat lepas ni nak cuba la buat jual pulak untuk kawasan dekat rumah je.. Itupun jika ada permintaan la.. Apapun, semuanya atas nama rezeki.. Yang penting, cuba dulu.. Peduli la orang nak kata apapun.. kan..


Apapun, terima kasih kat sepupu-sepupu aku yang nak kuih ni.. Siap suruh kirim kat abang aku bila abang aku balik Senawang sebab dorang semua tinggal berdekatan.. Terima kasih atas sokongan korang..



Berat doh kosong...


Berat selepas isi inti.. 


Bekas ni untuk sementara je sebab bekas yang sesuai masih dalam pencarian..



Lepas Isyak pulak, aku buat karipap inti ayam + kentang ni pulak.. Rasa macam dah okay tapi tu la, bila goreng kulit karipap tu keluar benjol-benjol sikit.. Tak licin macam karipap orang lain.. Lepas tu masih ada lagi yang terbuka sebab aku guna acuan.. Nak klim lambat dan terhegeh-hegeh.. Dah la klim aku tu tak cantik langsung.. Tu yang guna acuan je tu.. Mungkin sebab gam tepung gandum aku tu tak bersesuaian.. 


Maybe lepas ni nak guna gam tepung ubi pulak.. Kena rajin try and error la kan.. Kalau ada yang nak bagi tips percuma sangat dialu-alukan.. Terima kasih in advanced aku ucapkan..




p/s: Berapa harga nak letak untuk kuih bom bijan frozen tu untuk 10 biji ya..? Ada cadangan..? 

2 comments:

  1. nampak besar besar tu..kalau dlm 10biji..rm3~3.50 okay jugak.. tapi tengok pulak pada modal..takut tak berbaloi dengan modal pulak..

    good luck~~!!

    ReplyDelete

Anak kucing tengok cermin..
Anak monyet tepuk perut..
Boleh aje mengomen..
Asalkan tidak mencarut..
.
Anak monyet tepuk perut..
Sambil mata memandang cermin..
Jika mahu komen mencarut..
Bersedialah kena print screen..


^__ahak__^