Assalamualaikum...
Kuih bom bijan yang lembut.. :D
Aku baru je selesai menggoreng kuih bom bijan ni.. Dah lama tak buat.. Pertama kali buat dulu hasilnya amat la tidak memuaskan hati.. Lepas tu tak buat dah.. Givap.. ahahh..
Kali ni buat lagi dan hasilnya aku suka.. Mak akupun suka sebab struktur kulitnya yang lembut dan takde la liat sampai nak tercabut gigi.. Mak aku siap tanya; mano ambik ni..? Buek koo boli..? Bukan senang nak dengar ayat ni keluar dari mulut mak aku.. Selalu yang keluar ayat biasa camni; ontah apo ghaso ehh ontah.. Kiranya kali ni lulus ujian la.. hehh...
UPDATE:
tahniah menjadik kuih bom nye...lepas ni selalu le mengebom ye...
ReplyDeletesaya pun pernah buat kak,merekah ,kadang-kadang meletup-letup...patut orang panggil kuih bom bijan...hehehe
ReplyDelete