Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Saturday, December 5, 2009

JANGAN FIKIR LAIN....!!! Sekadar info sahaja....

Assalamualaikum......

DOKTOR SAKIT TUAN
bersama Dr.Ismail Thamby

JIKA anda menghadapi masalah kesihatan berkaitan perkara sulit yang sukar diselesaikan, Pakar Sakit Tuan, Dr Ismail Thamby sedia membantu. Hantarkan masalah anda lengkap dengan nama, alamat penuh dan nombor telefon kepada :

Pengelola Ruangan Sakit Tuan, Harian Metro, 31, Balai Berita Jalan Riong, 59100 Kuala Lumpur.
Faksimili:03-22848390
E-mel: sakittuan@hmetro.com.my

Letak kipas depan muka


SOALAN

SAYA sudah beristeri sejak dua tahun yang lalu. Soalan saya ialah mengenai perasaan dingin untuk melakukan persetubuhan dengan isteri kerana faraj isteri saya berbau kurang menyenang, lebih-lebih lagi bila melakukan persetubuhan dalam bilik hawa dingin.

Tetapi bau itu tiada bila berkeadaan biasa (tidak melakukan persetubuhan). Oleh yang demikian, saya terpaksa meletakkan kipas di hadapan (mengadap muka) bagi mengurangkan bau tersebut.

Harap doktor dapat membantu atau memberi nasihat bagi mengatasi masalah tersebut.

SUAMI KELIRU,
Yan, Kedah


JAWAPAN


Wanita mana yang mahu anggota kelaminnya berbau! Bau itu biasa untuknya tapi tidak pula untuk suami tetapi tidak sampai ke peringkat menggunakan kipas angin!

Waktu lain, dalam keadaan terdedah sekali pun anggota kelamin perempuan bau macam rumput kering yang lembap. Mungkin ada bau peluh kering juga.

Semua bau ini tiada apabila bahagian luar anggota kelamin dibersih dengan sabun. Tidak perlu pencuci yang bukan-bukan yang dipasarkan.

Mungkin latacyd mencukupi kerana ia mengandungi keasidan semula jadi. Jika anggota kelamin isteri anda berbau, anda dan mungkin lelaki yang lain yang juga berdepan dengan perkara ini berasa serba salah untuk memaklumkan kepada isteri.

Anda pula terpaksa mengawal diri dan mengelakkan persetubuhan. Anda terpaksa membuat persediaan untuk memastikan yang anda dapat bersamanya apabila anda mahu sangat melakukannya, seperti meletakkan kipas depan muka anda! Memang pelik dan isteri anda masih tidak faham!

Bau faraj mungkin semula jadi, lebih lagi jika wanita itu baru lepas haid.

Bekas tisu dalam faraj boleh menggalakkan tindak balas kuman yang menghasilkan bau itu.

Bau akan kurang apabila tindak balas kuman itu reda. Bau juga boleh berlaku apabila wanita itu makan makanan berbau.

Jika minum air mawar, bau macam mawar dan jika makan durian, macam durian! Jika wanita itu mengalami keputihan atau pengeluaran lelehan faraj yang berlebih dan berwarna luar biasa seperti kuning hijau, putih dan kelabu, kemungkinan jangkitan.

Jangkitan boleh berlaku akibat tercemar dari lubang najis atau lubang kencing atau dari jari yang kotor yang membelek anggota kelamin.

Jangkitan kulat memberi keputihan berwarna putih dan kelabu.

Kesemua itu hanya akan dapat dikendalikan oleh doktor melalui pemeriksaan ujian cecair dari faraj untuk mengesan gejala bau itu dan sebelum dapat diberi rawatan sewajarnya.

p/s: Sesiapa yang ada masalah, silalah hantar email kat doktor tu ya. Kadang2 kelakar jugak bila baca soalan dan jawapan dari doktor ni. Macam2 ada..... muahahahaha...

*** Nak tau lagi..?? Cuba la pergi kat
SINI
Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)