Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Sunday, May 25, 2014

Murah dan masih cantik..

Assalamualaikum...

Murah dan masih cantik..


Saya nak lepaskan semua novel dalam simpanan saya ni.. SEMUA HARGA SUDAH TERMASUK HARGA POS LAJU RM6 (Semenanjung sahaja).. Terbuka untuk PEMBELI YANG SERIUS SAHAJA.. PM saya jika berminat nak bertanya atau membeli.. Terima kasih...Dalam kurungan adalah harga asal novel..


1 - Hanya Kau Yang Tahu - RM14 (RM19.90)
2- Seindah Takdir Cinta - RM21 (RM27.90)
3- Demimu Nazwa - Buku baru - RM20 (RM25.90)
4- Hati ke Hati - RM15 (RM21)
5- Mr. Pai Epal - RM21 (RM28)
6- Usah Menangis Sayang - RM15 (RM21)
7- Pengantin Ekspres - RM14 (RM19.90)
8- Cinta Kalut - RM19 (RM25)
9- Asmara Seribu Cinta - RM13 (RM19)
10- Gelak Tergolek - RM12 (RM18)
11- Cinta Awek dan Pakwe - RM20 (RM25)
12- Cinta Si Kucing Parsi - RM14 (RM19.90)
13- Benci Bilang Cinta - RM15 (RM21.90)


p/s: Boleh PM saya kat sini atau kat sini... Tak diwajibkan untuk Like page saya tu ataupun jadi Friends saya.. Kondisi novel 10/10 sebab ni novel pending... Cuma sebuah dua je yang saya dah baca habis..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)