Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Saturday, March 12, 2016

Simpan sikit.

Assalamu'alaikum.

Simpan sikit.


Kadang-kadang, kita sengaja tunjukkan sedikit sikap buruk kita dan simpan sikap baik kita. Mungkin dengan cara begini, kita akan tahu siapa kawan kita yang sebenarnya. 


Dan, kemungkinan yang lebih besar adalah apabila kawan kita tadi mula memandang serong pada kita dan perlahan-lahan mula menjauhkan diri. Baru tunjuk sikit sikap buruk kita, kawan dah lari. Itu ke namanya kawan sejati?


p/s: Senang je pun nak kenal sikap orang ni, kan? Olen.

Assalamu'alaikum.

Olen.


Sebut betul-betul ya. Ini Olen ya, bukan oren tau. Dan bukan jugak pelat. Ahaha. 


Ini gambar masa Olen bunting. Sampai terjelir-jelir lidah dia dek kepanasan melampau. Sian ko Len. 
Sekarang Olen dah selamat beranak. Dah habis pantang dahpun. Dah mula la tu tergedik-gedik. Caiit!
Amboi, bukan main lagi ko main tenung-tenung ya Len. Ko jangan nak mengada-ngada ya. Anak ko yang tiga ekor tu mata dorangpun belum bukak lagi. Ko jangan sibuk nak buat anak lagi. Heh.
Siap main nyorok-nyorok lagi tu. Mengada-ngada je aiihh. Bajet jadi heroin dalam citer Hindi ke apa ni. Ahaha.
Whoaaa..! Jangan dekat! Siapa dekat, aku gigit betis dia! Ahahaha, punya la panjang taring dia. Seriau aku menengoknya. 


Jangan risau. Ni dia sedang menguap, bukannya dia tengah marah. Hehehe.


p/s: Berkawan dengan kucing lagi best. Ahaha.

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)