Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Wednesday, August 27, 2014

Antara gelak dan ajar...

Assalamu'alaikum...

Antara gelak dan ajar... 

Buah cempedak di luar pagar...
Ambil galah tolong jolokkan...
Orang yang tak tau, kenalah tolong ajar...
Jangan pulak dia kita gelakkan..


Buah cempedak yang jiran bagi.. Terima kasih.. Alhamdulillah..


p/s: Gelak itu lebih mudah dari ajar.. Sebab tu ramai yang pilih gelak dari ajar.. hehh...


Jadi tukang terjemah sekejap... ahahaa...

Assalamu'alaikum...

Jadi tukang terjemah sekejap... ahahaa...

Aku ni jenis yang tak gemar nak Like banyak sangat pages kat fesbuk.. Grup pun aku pilih mana yang aku rasa berbaloi untuk di-join.. Bukannya sekadar main terjah je join atau like segala benda yang ada kat fb tu..


Kat bawah ni antara apa yang ada kat satu page yang aku like tu.. Opkos la yang berkaitan dengan kucing.. hehehe.. Nak cari info, nak cari terapi, nak gelak sensorang tengok gambar kucing atau apa saja yang dorang share.. Biarlah orang nak kata gila gelak sensorang daripada gila menembak orang.., ye tak.. hehe..Ramai jugak yang tak berapa nak faham dengan mesej kat gambar atas ni.. Mujurlah ada bidan terjun yang jadi tukang terjemah walaupun terjemahan dia tu takde la betul sangat.. ehhh...!!!

p/s: Like yang paling banyak aku dapat sepanjang berfesbuk.. Tak sangka sungguh... ahahaha... 

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)