Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Monday, August 4, 2014

Buat macam ni pun dah sakit pinggang.. adehh...

Assalamu'alaikum...

Buat macam ni pun dah sakit pinggang.. adehh...

Ni baju raya aku.. Baru nak jahit manik.. Saja je la pun.. haha.. Raya hari tu dah jahit dah sebaris peten lain.. Itu je yang sempat.. Padahal bukannya bergambar atau beraya sakan.. Tak sampai tengahari, baju dah bertukar kepada uniform bibik.. hahaha..
Hari ni tetiba terajin pulak jahit manik ni.. Bertambah rajin bila buka balik manik yang dah dijahit tu.. Asalnya nak cuba jahit manik crumble jentayu tapi jari keras kematu, tak menjadi pulak dia padahal aku ada buat tutorial pasal crumble jentayu tu.. adehhh.. Lagi satu, manik untuk jahit crumble jentayu tu tak cukup korum.. Tu yang terbantut percubaan nak buat tu..
Sudahnya, ini je yang termampu aku buat.. Itupun dah tiga empat kali buka.. Ada je yang tak kena di mata.. Buat peten macam ni pun pinggang dah rasa nak patah.. Bayangkan kalau buat peten yang lagi vogue... Harus kena pergi berurut... hehe..
Ni baru sebelah tangan siap.. Sebelah lagi belum jahit manik tabur tu lagi.. Jenuh la menahan sengal.... Dah la tengah batuk bertubi-tubi ni... Apapun, mudah-mudahan aku tak patah semangat.. Gigih aku menjahit sebab apa tau..? Sebab masa tu hujan dengan petir.. So, laptop kena off dan cabut semua plug.. Kang kalau tak buat apa-apa, takut aku bantai tidur pulak.. ahaha..


p/s: Kain baju aku tu murah je... Alhamdulillah, ada jugak baju baru.. :)


-----------------------

UPDATE...
Dah siap dah...
Heeee.......


Boleh laa... hahahaha...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)