Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tuesday, October 25, 2022

Majlis Penyampaian Notis 5A Skim Tanah Rakyat.

Assalamu'alaikum.

Majlis Penyampaian Notis 5A Skim Tanah Rakyat.

Pada hari Ahad bersamaan dengan 23.10.2022, berlangsungnya satu majlis bagi penyampaian notis 5A bagi skim tanah rakyat. Akupun tak tau nak cerita panjang fasal ni. Jadinya, aku tepek aje la gambar dan video yang ada sebagai bukti.

Majlis dirasmikan oleh Menteri Besar Pahang, Dato Seri Wan Rosdy dan diiringi oleh YB Cameron Highlands.

 p/s: Moga Allah permudahkan segala urusan kami untuk memiliki rumah sendiri. Aamiin.

.

Sambung lagi mengait.

Assalamu'alaikum.

Sambung lagi mengait.

Alhamdulillah. Aku dah siapkan tempahan mengait dari customer. Dia dah ambil dahpun dan akupun dah terima upah mengait tu. Walaupun sikit, aku tetap bersyukur. Sekurang-kurangnya ada juga sedikit rezeki yang Allah berikan. 

Sekarang, aku sambung lagi mengait sebab customer tu bagi lagi lima buku benang. Aku ambil upah mengait sahaja. Benang tu customer yang sediakan.Ni aku kongsikan cara aku keluarkan isi perut benang kait tu. Aku buat macam ni untuk elakkan benang tu bergolek-golek masa mengait.


p/s: Alhamdulillah di atas setiap rezeki yang Allah berikan. Kita usaha sahaja selagi terdaya. Moga Allah berikan kita rezeki kesihatan yang baik agar kita dapat bekerja mencari rezeki yang halal dan berkat. Aamiin.

.

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)