Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tuesday, January 13, 2015

Tempahan dari Kak Erna...

Assalamu'alaikum...

Tempahan dari Kak Erna...
Kali pertama dulu, sampul Qur'an susah nak masuk sebab menurut Kak Erna, kulit Qur'an tu dah kembang.. Mujurlah jahitan keliling tu boleh dibuka.. Kesian Kak Erna sebab terpaksa tetas sikit jahitan tersebut.. Maaf ya kak.. 


Ini gambar sampul Qur'an yang terdahulu yang Kak Erna bagi kat inbox aku.. 

Dan yang kat bawah ni pula merupakan sampul Qur'an yang baru ditempah.. Aku bagi contoh gambar kain dan Kak Erna pilih yang kiri sekali untuk dua-dua sampul.. Cara buat sampul juga berbeza dari yang pertama dulu.. Untuk sampul yang ini, aku tak dapat nak letak tali dan butang tapi aku gantikan dengan penanda atau bookmark dari riben..Dan ini gambar yang Kak Erna bagi kat inbox.. Alhamdulillah, muat sampul ni dan tak perlu tetas jahitan keliling tu.. Risau jugak aku kalau tak muat lagi..
Terima kasih sekali lagi Kak Erna.. Mana yang terlebih dan terkurang tu mintak halal ya kak.. hehe..


p/s: Ada sesiapa yang nak menempah sampul buku, boleh la PM aku kat fb aku kat sini ya.. Tapi ukuran kenalah ukur sendiri ya.. Jika nak beli sampul novel yang dah siap, boleh PM jugak sebab memang dah ada ready stock.. Terima kasih.. :)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)