Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Kata bukan sebarang kata..

I learned to GIVE not because I have much.., but because I know exactly how it feels to have NOTHING..

Saturday, November 1, 2014

Yang mana satu pilihan di hati..?

Assalamu'alaikum...

Yang mana satu pilihan di hati..?


Aku bukan orang Pahang tapi sekarang ni aku tinggal dalam satu daerah di negeri Pahang.. Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung.. Jadinya, aku pilih dan sokong Pahang.. 


Malam ni, jom kita pakat-pakat tengok perlawanan akhir Piala Malaysia ni kat tv.. 




Samada menang ataupun kalah, aku mengharapkan agar semuanya 'bermaruah'.. Atau dalam erti kata lain, tiada pergaduhan, tiada provokasi yang terlampau, tiada maki hamun yang mencacatkan akal.. Semangat kesukanan tu perlu kuat.. Tak perlu kot nak beria-ia bergaduh sana sini.. 


Siapa yang tak tahan dengan provokasi, pergi duduk jauh-jauh dari orang lain.. Tak payah nak sibuk-sibuk menempel dalam kelompok yang harmoni.. hehh... 


p/s: Provoke orang, sedap.. Kena provoke, sentap...!

Dia dah RONGAK...!!!

Assalamu'alaikum...

Dia dah RONGAK...!!!


Malas nak cerita panjang lebar.. Biar saja gambar yang berbicara.. huhu... Bila dah rongak, semuanya nampak tak cantik dah.. ahahh... 




Sampai sudah tak boleh nak pasang button Z tu.. So, pinjam dulu button Alt.. Button Z aku ni banyak kegunaannya jika nak dibandingkan dengan button Alt tu..




p/s: Tak cantik tak apa.. Asalkan boleh guna, dah memadai dah.. Rongakpun rongak la haiihhhh... hehe...

Monday, October 27, 2014

Kena gantung la pulak.. adehh...

Assalamu'alaikum...

Kena gantung la pulak.. adehh...


Bila akaun bank kena gantung, ianya sangat la melecehkan.. Apapun tak boleh... Ni pertama kali kena.. Tak tau nak buat apa.. Dari hari Khamis lagi dah kena gantung dah.. Hari Jumaat negeri Pahang cuti la pula.. adehh...





Nak pergi bank, kena pergi bandar.. Nak pergi bandar semata-mata untuk urusan ni, kena fikir banyak kali sebab duit minyak je dah RM50 untuk perjalanan pergi balik.. Pergi bandar ni kena kumpulkan segala jenis urusan, baru dikira berbaloi.. Bukan berkira dengan duit minyak RM50 tu tapi kenalah beringat-ingat jugak.. 


Aku baru balik dari bank.. Dah setel dah urusan bank aku.. Dah tak kena gantung dah.. Staff bank yang tolong buat panggilan kat nombor customer care.. Dalam pada tu, aku setelkan sekali semua urusan yang ada.. 


p/s: Lega... 

Previous Post Home