Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tuesday, December 24, 2013

Dah lama tak shopping novel macam ni...

Assalamualaikum...

Dah lama tak shopping novel macam ni.. hehh...


Ya, aku dah lama puasa dari membeli novel sekali banyak macam ni.. Dulu memang ni la kerja aku.. Sekali beli hampir sepuluh buah.. Tapi bila ada sedikit rasa kecewa bila novel yang dibeli tidak menepati piawaian tekak aku, maka aku berhenti seketika daripada membeli.. Beli tu beli jugak tapi setakat dua tiga buah je..
Memandangkan MPH Online asyik buat sale je sepanjang dua bulan ni, maka akupun ikut la membeli jugak.. Aku beli yang diskaun 25% padahal sebelum ni ada je diskaun sampai 30% tapi masa tu takde rasa teruja nak beli sebab takde novel yang berkenan di hati.. 


Aku beli sebuah novel karya Anis Ayuni iaitu Saat Kau Kata Cinta.. Kiranya dah lengkap dah koleksi Anis Ayuni ni.. Novel ni takde stok kat MPH Online tu.. So, harga dia ikut harga asal la, takde diskaun 25% tu.. Takpe la, yang lain-lain tu dah ada diskaun, so, dah boleh cover dah.. hehh..


p/s: Buku Travelog Dua Tanah Suci tu merupakan buku yang ditulis oleh suami Kak Pah atau Ibundo yang merupakan seorang blogger masakan..

Seven deadly sins...

Assalamualaikum...

Seven deadly sins...


Seven deadly sins menurut kata Mahatma Gandhi adalah..

  • Wealth without work...
  • Pleasure without conscience...
  • Science without humanity...
  • Knowledge without character...
  • Politics without principle...
  • Commerce without morality...
  • Worship without sacrifice...
p/s: 
In doing something, do it with love or never do it at all.. √

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)