Assalamu'alaikum...
The making of kuah durian...
Ini merupakan entri tertunggak.. hehe.. Dah berapa hari duduk dalam draft.. Kena kuarantin gamaknya.. hehh..
Okay, nak cerita la sikit pasal entri kuah durian ni.. Durian ni merupakan durian kampung.. Ada jiran dekat rumah bagi dalam sepuluh buah.. Separuh aku dengan abang aku dah makan mentah.. Lepas tu tak larat la pulak nak pulun semua sepuluh buah tu.. Lagipun kitorang bukannya hantu durian..
Maka, selebihnya itu aku buatlah kuah durian ni.. Orang panggil serawa, ehh..? Tapi aku panggil kuah durian je.. Ni kali kedua aku buat kuah durian ni.. Raya hari tu dah buat sekali.. Ehh, sedap la pulak.. ahaha.. Bukan apa, sebelum ni aku memang tak suka makan kuah durian atau yang manis-manis macam ni.. Mungkin sebab kali ni aku yang buat sendiri, maka aku boleh la ejas dia punya sukatan dan rasa.. Itulah kelebihannya jika kita masak sendiri.. hehh...
Siap buat video lagi tu.. Amboiihhh... ahaha...
Aku suka makan roti dan cicah dengan kuah durian ni.. Sedap.. Lagipun, aku dah serik nak makan kuah durian dengan pulut.. Habis sakit-sakit badan aku sebab masuk angin.. Makan hari pulak tu nak baik.. Itupun kena makan ubat.. Kalau tak, memang teruk la jadinya.. Alergik sungguh aku dengan pulut ni.. Takde chemistry langsung.. ahah..
p/s: Buat sendiri memang menjimatkan.. Rajin dengan malas je nak membuatnya..
0 Tukang Tembak:
Post a Comment