Assalamu'alaikum...
This is 'lempeng roll'...
This is what I call 'lempeng roll'.. Disebabkan aku yang buat lempeng ni dan aku jugak yang deko macam ni dan aku jugak yang create resepi sendiri, maka sesuka hati akulah nak letak nama apa kat lempeng ni.. ahah...
Adunan bancuh macam nak buat kuih ketayap.. Letak garam sikit.. Lepas tu gunakan senduk untuk tuang ke dalam kuali non stick.. Satu senduk dah memadai.. Gelek-gelekkan kuali.. Bak kata orang utara, bagi lenggang..
Bila lempeng dah masak, angkat dan gulung ketika masih panas... Fuuhhh...! Senang nak makan bila dah gulung.. Nampakpun kemas je.. Ambil satu roll, siat dan makan..!
Makan lempeng dengan lebihan kuah masak lemak cili api ayam semalam yang telah dipanaskan terlebih dahulu.. Yummy...! Lempeng macam ni kalau makan kat tempat 'mewah', harga dia pasti akan ikut mewah jugak.. hehh.. Baiklah buat sendiri..
p/s: Berjimat selagi boleh..
0 Tukang Tembak:
Post a Comment