Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, April 25, 2011

Tiiingggg... !!! Toonggg..!!!

Assalamualaikum...

Dari semalam aku tak boleh nak bersiaran.gara-gara talian telefon kat rumah ni tak berfungsi. Terpaksa gunakan telefon jiran untuk melaporkan kerosakan. Jadi, hari ni ada la orang TM yang datang betulkan. Selesai satu masalah... **Konon-kononnya la...

Ingatkan bila talian dah okay boleh la gunakan internet seperti biasa. Tapi tak boleh jugak. Sangat menjengkelkan bila talian tak boleh nak connect. Baru malam ni boleh gunakan internet tapi tak boleh nak gunakan wireless. Nak kata modem ada masalah, takde la pulak sebab semua lampu okay je menyala. Ni pun line kejap ada, kejap lagi hilang balik... ggrrrr.... Apa la nak jadi...

Mungkin dalam seminggu ni aku tak dapat nak blogwalking meninggalkan komen kat blog yang biasa aku jengah. Mintak maaf banyak-banyak ya pada semua. Nak gunakan pc ni rasanya macam aku tak sanggup je. Dah la skrin dia kelabu. Maklum la pc zaman tok kadok... huhuhu.. Malas pulak nak angkut laptop aku letak kat sini...

p/s: Mudah-mudah cepat la setel masalah wireless ni... 

6 Tukang Tembak:

Fariq said...

suruh je diorang cek kabel kat pencawang diorang tu.. kdg2 problem tu dtg dari sana..

Latest -
- Setiap Masalah Adalah Peluang

kakpah said...

haha.. hangen je kan?

Erna said...

azz..samo la..kek gumah akak..kojap ado kojap tak do..lombab mengalahkan siput ngan kuro2

~ Cik Azz ~ said...

Fariq>

Kalau dorang tu anak buah akak, senang la nak main suruh2 camtu je.. huhuhu.. Itupun tengok nasib jugak... Kadang2 ada jugak jenis yg tak dengar kata.. haha...

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Tu la tu kak... Dah la musim paneh ni.. Makin hangit jadi ehh... hehehe..

~ Cik Azz ~ said...

Erna>

Nak buek cmno kak.. Suko tak suko kona gak terimo..

Kok siput sodut buleh yoo gulai kak... hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »