Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Monday, February 20, 2012

Madu yang peramah melayan tetamu... :-)

Assalamualaikum...

Madu yang peramah melayan tetamu... :-)

Aku tak nak la sebut pasal madu ni.. Seriau.. Kalau boleh, tak nak sentuh langsung pasal madu-madu ni.. Tapi aku suka tengok citer Madu 3 tu... Jamil ooooo Jamil... Ku sangka satu, rupanya tiga.. hehehe...

Ini bukan pasal madu poligami tu tau. Saje je buat intro macam tu.. Nasib la siapa yang terkena masa gugel nanti.. hahaha... 

Ini adalah pasal Maaduu yang ada cerita Korea tu la.. hikk.. Hari tu saje la aku tanya kat wall fesbuk dorang tu. Aku ni nak sangat tengok satu siri drama ni, tapi susah sangat nak dapat tengok. Memang ada je web lain yang keluarkan drama tersebut, tapi dia punya servis sangat la lembap.. Lepas tu ada pulak yang nak kena install dia punya plug in dan nak kena isi form macam nak isi borang BR1M je.. Banyak sangat rules membuatkan aku bosan nak melayan.. haha..

Kalau kat Maaduu ni, senang je.. Just sign up je.. Lepas tu kalau nak login, cuma masukkan email dengan password je.. Setel. Lepas tu dah boleh tengok semua cerita kat dalam tu. Samada larat dengan tak larat je la nak menengoknya...





Maaduu yang punya lebih sejuta followers tu pun masih ada masa nak melayan pertanyaan aku dan orang lain berbanding dengan orang/page yang cuma ada dua tiga ratus friend/followers je dalam list dia.... So, tabik spring la kat Maaduu dan admin kat situ sebab ramah melayan pertanyaan... 

p/s: Your mistakes should be your motivation, not your excuse... :-)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »