Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Wednesday, December 28, 2011

Aku boleh copy, tapi korang tak boleh... :)

Assalamualaikum...

Aku boleh copy, tapi korang tak boleh... :)


Ini adalah entry berupa gambar yang aku copy paste dari beberapa blog dan web. Tapi, korang tak boleh nak copy kat blog aku ni, kan. Oleh itu, jika ada yang berkenan dengan gambar-gambar kat bawah ni, silalah copy melalui link yang telah aku sediakan sekali kat bawah gambar tu. Banyak lagi gambar yang menarik yang ada kat dalam link tu.. 

Blog aku yang ini lebih menjurus kepada blog peribadi. Harap faham ya... :)

Nanti takde la aku dapat hadiah free lagi macam hari tu... ehehh... Since that day, shoutbox aku sepi je. Takde dah orang nak singgah.. Takut IP kena check ke..? Kalau ko tak buat onar, buat apa nak takut, ya tak..? Tepuk dada, tanyalah nawaitu korang tu.. :-)

Aku cuma copy gambar-gambar yang aku rasakan menarik minat aku untuk dikongsikan di sini. Siapa yang tak suka nak tengok ataupun meluat nak jenguk, tak mengapa.. Itu hak anda... Masing-masing ada hak, kan... Kalau sebut pasal hak, semua nak sama rata. Kalau boleh, nak lebih lagi dari yang sedia ada.. Ooppsss...!!!

Okay, layankan aje la gambar-gambar ni sebelum tersasar... ;p

Rilek je budak ni tersengih... Korang berani buat camni? Berani cakap je kott... ahakk...


Bakul pergi pasar... ehehh...


Kalau aku, rela jalan kaki kottt.... pheewww...!!!


Jenuh la kaki tergantung macam tu... hikk...


Macam nak hempap orang tu je... adehh....


So sweet, right..?


Ngeri wehhhh... huhuhu...


Lupa ambil kat mana... Sorry... So, tak boleh nak copy.. Jangan hangin yaa..  :)
Untung kucing ni ada yang sayang...


Ada berani nak lepak macam ni...?? Aku angkat tangan dulu.. Bukan angkat tangan sebab berani la.. Tapi sebab serender... kehkehkeh...


Hari ni rajin pulak aku pergi jalan-jalan keliling dunia... Jauh perjalanan, luas pemandangan, kan... Takde la nak mengadap benda yang sama je... ehehh...

p/s: Malas nak buat entry sendiri, main copy paste je la.. Boleh gitu... Boleh aje... ;)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »