Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Saturday, June 18, 2011

Internet Speed Test...

Assalamualaikum....

(Semua boleh test kat sini.. :P)

Saja nak test kelajuan line internet aku ni sebab rasanya line streamyx kat rumah aku macam dah laju sikit dah. Takde dah putus-putus macam sebelum ni kecuali kalau hujan lebat sangat tu, ada la dia hilang sekejap. Kalau hujan tu lama dan ada pulak petir, kilat dan seangkatan dengannya, lagi lama line tu hilang sebab aku off suis.. kehkehkeh...


Hari tu masa takde line, orang TM tu bagitau yang kabel kena curi. Pastu dia kata kabel yang kena curi tu adalah kabel optik sebab pencuri tu tersalah potong.. hahaha. Setahu aku kabel optik ni untuk pengguna Unify sebab orang TM tu kata dorang terpaksa bertungkus-lumus menyambung semula kabel tu dengan segera kerana kebanyakan dari pengguna tu bil dorang riban-riban. Maksud dia, dorang kena setelkan masalah untuk peniaga yang punya bil yang banyak dulu sebelum beralih kepada orang macam aku ni. Okay la, akupun faham jugak situasi macam tu. So, tak perlulah nak bersungut... :P


Sebenarnya aku bukannya faham sangat pasal speed test ni tapi saja gatal jari nak test jugak.. huhu... Result diapun bertukar-tukar setiap kali restart. Kalau result macam ni, agak-agaknya laju ke tak line aku ni ehh sebab aku ambil pakej yang murah je. Okay la kot.. 



p/s: Selamat berhujung minggu untuk semua. Selamat bersantai dengan tenang. Jangan nakal-nakal tau. Duduk je kat rumah tu basuh kain baju yang berlonggok tu.. hehe..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »