Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tuesday, May 10, 2011

The great moment for me.. weeee...

Assalamualaikum....

The great moment for me.. weeee....

**Belasah je la.. Betul ke tidak BI aku ni.. Kalau ada yang nak tolong betulkan, boleh aje... =)

Memang sengaja aku post lambat pasal ni. Bagi chance kat blogger lain yang post dulu. Buat apa la nak terburu-buru. Aku bukannya giler kejar traffic.. Apa yang penting, I feel good..!!! 


I really enjoy watching this game. Tak tau la kenapa. Maybe aku dah terhidu akan kemenangan Manchester United ni kot... Glory Glory MU.. kehkehkeh...

Aku jugak tak faham kenapa ada orang yang suka bergaduh, berperang mulut, memaki hamun hanya kerana bola. Orang yang main bola dapat ganjaran. Awak yang gaduh-gaduh tu satu apapun tak dapat. Konon-konon dapat kepuasan la tu... Euuuwww....!!!



p/s: Don't leave your comment if you don't like this entry... =D

Melayan selera yang tak pernah puas..

Assalamualaikum...

Manusia ni memang tak pernah merasa puas. Lebih-lebih lagi jika ianya berkaitan dengan selera. Melayan selera yang tak pernah puas ni amatlah menyakitkan dan meletihkan serta memudaratkan. Betul tak..? Hahaha...

Malam tadi mak aku masak lauk sambal tempoyak petai ni. Sempoi je menu makan malam kitorang. Biasa la selera orang kampung, ni je yang termampu.... Alhamdulillah...

Disebabkan aku macam takde mood nak makan nasi, maka akupun tak makan la lauk ni. Tak kan la nak ratah pulak, kan.. Tak baik moncolungap ni... ngehngehngeh.. Nampak gayanya esok je la aku makan ko ehh... hehehe...

Cuba korang tengok kepekatan sambal tempoyak petai ni. Pergghh...!!! Kalau orang yang memang jenis suka makanan kampung camni, mesti menambah nasi punya la. Aku pulak tak tahan pedas, tak berani nak makan banyak sangat. Sia-sia je jadi orang Negeri Sembilan tapi tak tahan pedas. Dulu aku makan la pedas-pedas ni. Sekarang ni je tak makan sangat sebab ada gastrik. Takut gastrik tu menyerang kembali. Tu yang kena tahan nafsu tu. Kalau tak, dah lama dah sambal tempoyak ni selamat aku bedal.. hahaha...

Wallaaaa....!!!

Sebagai gantinya, malam tadi aku makan sate warisan ni haa.. Aku mintak tolong abang aku yang belikan 20 hengget. Bukan aku makan sorang tau. Abang dengan mak akupun makan sama. Melampau la tu nak kata aku yang makan sate sampai 20 hengget tu.. caaiittt... Ni pun masih ada balance lagi. Tak larat dah nak makan padahal bukannya banyak manapun 20 hengget tu. Satu cucuk 60 sen. So, kira sendiri la ehh berapa cucuk yang dapat dengan harga 20 hengget tu. Aku tak pandai nak kira. Aku pandai makan jeww... kehkehkeh...

Ni balance sate yang tak cukup kuah... huhuhu... Nak kena komplen ni... wahahaha...

p/s: Seperti biasa, siapa yang nak cuba resepi sambal tempoyak tu, boleh la usha blog dapo aku tu ehh.. Korang boleh jugak pergi kat tab RESEPI ni untuk mencari resepi yang lain untuk dicuba. Tenkiu ya... =D
Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »