Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Monday, December 5, 2011

Awak suka saya tak..?? Kalau awak suka, sayapun suka jugak... hehehe..

Assalamualaikum...

Awak suka saya tak..??
Kalau awak suka, sayapun suka jugak... hehehe..


Rasa macam dah lama je aku tak hapdet blog buruk aku ni.. Begitulah, bila kemalasan dan kelemauan mula melanda serta ideapun takde, satu apapun tak menjadi... Semuanya bersatu menjadi satu iaitu MALAS... MALAS yang teramat sangat.... kehkehkeh....


Sebenarnya ada juga benda yang nak diceritakan seperti rasa tertipu semasa membeli Tutti Frutti hari tu dan beberapa kejadian lain. Kena tunggu mood mencanak naik la baru nak buat entry pasal semua tu kot.. hehe..


Kali ni aku nak buat promosi pasal sebuah novel yang aku beli kat kedai buku Popular, kat Jaya Jusco Seremban 2, semalam. Sebenarnya aku beli empat buah novel. Yang tiga lagi tu aku beli kat MPH Store, kat Jaya Jusco tu juga. Ranap juga la duit aku dalam seratus lebih... huhuhu... 


Tapi takpe, novel yang aku nak promotkan ni memang berbaloi sangat sebab isi ceritanya yang sangat-sangat best dan sesuai dengan jiwa aku . Terima kasih kepada penulisnya iaitu Melur Jelita yang begitu pandai menyusun kata-kata untuk dijadikan satu garapan yang menarik. Membaca novel Awak Suka Saya Tak..?? ini seakan membaca karya sendiri je sebab cara penulisan dalam novel ni macam cara penulisan aku..!! Perasan sekejap.... muahahaha.... Cuma, jalan cerita novel ni tak sama langsung dengan jalan cerita hidup aku.. Kalaulah ada persamaan sikit-sikit, lagi la melonjak keperasanan aku tu... hahahahaha...


Untung siapa yang ada member card.. Aku je yang takde member card ni.. 


So, bermula daripada pukul sepuluh malam tadi, akupun memulakan sesi membaca novel setebal lebih kurang dua inci ni. Ada 1056 mukasurat yang perlu dibaca dan setakat ini aku dah baca sampai muka surat yang ke 840 sehingga pukul empat pagi...!!! Sepanjang membaca novel ni, airmata aku asyik mengalir je.. Sekejap aku ketawa, sekejap lagi aku menyeka airmata.. huhuhu... Tak tau berapa kali aku menangis.. Sadis woooo....


Dalam menangispun, aku tetap teruskan pembacaan sebab nak tau kisah seterusnya. Menyelak dari satu bab ke satu bab tanpa jemu... hahahaha.. Punyalah teruja dengan jalan ceritanya sampaikan terasa sayang nak berhenti membaca. Tapi, terpaksa juga la berhenti sebab matapun dah berat.. Kang tak faham lak apa yang dibacakan.. Bila dah tak faham, macam mana nak ada feel, ya tak..? Hikkk.....


Tak sia-sia melabur RM35 untuk sebuah bacaan yang sempoi...


Bangun pagi ni tengok novel tu takde kat sebelah aku...! Kelam kabut aku mencari.. hehehe... Rupanya kakak aku yang baca sebab diapun kaki novel jugak.. Konpem lepas ni dia akan beli novel ni untuk dijadikan koleksi novel kat rumah dia ni... Konpem punya la.... ahaha...


Salah satu lagu yang ada kat dalam novel ASST ni.. Kredit kat aku sendiri... ;)


Kepada Lynda dan Kak Erna yang suka membaca novel, bolehlah pergi cari buku ni kat kedai buku Popular kat Jaya Jusco Seremban 2 tu sebelum kehabisan stok. Semalam masih banyak lagi buku ni. Esok lusa rasanya sold out dah kot... Cepat rembat sebelum terlambat... hehe..


Jangan tanya aku sinopsis novel Awak Suka Saya Tak..?? ni.. Kalau tanya juga, jawapan aku ialah beli je terus.. Novel Ombak Rindu banyak juga tapi tak tau la kenapa aku tak teruja untuk merembatnya... Tak teringin pula nak baca buku tu.. Mungkin lain kali kot... :P


Salah satu lagu yang ada dalam novel ASST ini... Cair sekejap, dua kejap, tiga kejap, kejap-kejap tengok Hilman Yong ni... ehehh...


p/s: Awak suka saya tak..?? Please la suka... kehkehkeh...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »