Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tuesday, December 11, 2012

Prihatin la sikit wahai kawan-kawan blogger....

Assalamualaikum...

Prihatin la sikit wahai kawan-kawan blogger....

Saya kan, kalau blog yang berat nak loading, terhegeh-hegeh nak keluar dia punya entry, memang laju la saya pangkah X... Letih la nak tunggu semua tu... Tak payah la nak hias-hias sangat blog tu dengan lampu liplap ke, salji ke, air hujan ke, banner iklan ke, dan yang sewaktu dengannya... Kalau dah sampai tahap meng-'hang'-kan saya punya laptop, memang tak masuk dah la blog tu... 

Kalau boleh, permudahkanlah untuk pembaca nak explore blog kita tu.. Kalau rasa nak kongsi cerita, kongsi betul-betul, ringankan blog tu, buang semua benda alah yang serabut tu... Benda-benda yang serabut ni menambahkan berat je... 

Contohnya, kalau fikiran kita serabut, dah tentu kepala kita jadi berat nak berfikir, kannnnn... Kalau badan kita penuh dengan aksesori atau bendasing yang berserabutan, susah jugak kita nak bergerak, ya tak... Cuba bayangkan, kita nak jalan cepat, tapi dalam masa yang sama, kita pakai baju yang berjela-jela labuhnya sampai tersadung beberapa kali... Tak ke nampak serabut tu.. Begitu jugak dengan blog... 

Tapi ada jugak orang kata, blog berat macam manapun, kalau tuan punya blog tu g(i)lamour, ramai je orang masuk blog tu.. Tapi bukan saya la... Saya tak berminat dengan g(i)lamour semua ni namun ianya bergantung jugak dengan apa yang ada dalam sesebuah entry tu.. Kalau ada cerita bagus tentang pengalaman hidup dia, saya masuk dan baca... Kalau setakat buat GA atau nak jual balik baju yang dia dah pernah pakai, memang saya tak klik la link tu sebab buat masa ni, saya bukannya jenis yang suka nak masuk contest kat blog ni semua... Tak tau la kenapa... huhuhu... Mungkin esok lusa saya jadi tersuka pulak, siapa tau, ya tak... ehehh...

Maaf la banyak-banyak jika ada yang terasa... Bukan apa, kadang-kadang saya ni suka nak baca entry kat satu-satu blog tu.. Tapi bila loading lembab, sayapun jadi lembab la jugak.. Terus mood merudum jatuh...

So, fikir-fikirkan la ya kawan-kawan... Jangan pulak nanti kata orang sombong tak nak datang blog awak... Bajet artis la... Poyo la.. Eksen lebih laa.. Ishh, tak baik cakap macam tu tau... 

p/s: Ada aku kisah kau nak datang ke tak kat blog aku... Hamboiihh, cantiknya bahasa... Jangan la macam tu kawan... Cool okay... ehehh....  \\(^____^)//

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »