Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Thursday, March 29, 2012

Cover la sikit ayat tu.. Isshhh....

Assalamualaikum...

Cover la sikit ayat tu.. Isshhh....

Kalau ia pun nak meniaga, tak kan la sampai macam ni sekali... 
Adoyaiii...
Nasib baik aku tak pengsan...
 =..="


Sila klik gambar kalau rabun.. huhuhu..


Terkejut aku tengok bila aku blogwalking malam kelmarin.. Tak perlu la aku bagitau blog siapa aku jumpa benda alah ni.. Cuma aku tak selesa nak tinggalkan jejak bila ternampak je komen macam tu.. Tak rasa bersalah ke tinggalkan komen yang berbau lucah macam tu ehh..? Aku yang baca ni pun dah panas dah muka.. Malunya la haiihh...

Adat berniaga memang tak boleh malu-malu.. Kalau malu memang akan ketinggalan. Itu hakikat yang perlu diakui. Tapi, perlu ke tinggalkan ayat macam tu semata-mata nak suruh readers klik link tu...? Sikit-sikit dah la.. Adjust la ayat tu jangan nampak sangat kelucahan di situ.. 

Kalau tinggalkan komen macam tu kat blog orang dewasa atau yang dah kawen tu mungkin tak mengapa.. Mungkin laju je dorang klik tambah-tambah lagi jika mereka ada masalah dalaman. Tapi yang ini blog budak bawah umur.. Yang masuk kat situpun rata-rata geng bawah umur jugak. Fikir la sikit apa kesannya... eeiiii...

p/s: Kalau dah namanya mata duitan, kat mana-manapun boleh ambil kesempatan... Kalau kat blog aku, bukan kena banned lagi dah IP adress dia.. Dengan shoutbox tu sekali aku remove.. ggrrr....

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »