Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Tutorial

Sikit-sikit je pandai pasal edit-mengedit HTML ni.. Nak cuba boleh, tak nak cuba tak mengapa.. =)

1) Cara untuk CENTERkan TEXT HEADER & TEXT DESCRIPTION.

2) Cara nak kecilkan saiz Feedjit Traffic Live.

3) Cara untuk CENTERkan POST TITLE atau TAJUK ENTRI.

4) Cara untuk CENTERkan SIDEBAR TITLE/FOOTER TITLE & Cara Buat BORDER.

5) Cara buat text header untuk blog...

5) How to create your own blog header by using Photoscape...

6) Cara untuk ADJUST jarak atau kedudukan ICON/GAMBAR bagi HIDDEN SHOUTBOX..

7) How to put an image, a divider or text between entry/post...

8) How to remove a border around your post page..

9) Cara dan code untuk buat scroll pada sidebar..

10) Cara untuk FIXED dan CENTER-kan HEADER BLOG secara AUTOMATIK..

2 Tukang Tembak:

Yuyu Ichigo said...

mcm mana nak buat yg...home,quran,tutorial n lain2 yang kat atas blog cik tu????
klo dah ada tutorial ,email saya ye,lies89_rius@yahoo.com....hope u tak publish my comment coz sy letak email

sue blog said...

Salam,

best tengok tutorial cik Azz ni..rasanya boleh paham.Tapi tak leh nak print utk rujukan masa cuba2 jahit pula.Nak refer monitor pc & biarkan sampai kerja siap.......terpaksa delaylah nampaknya.Harap cik Azz boleh buat buku bolehlah sy beli...Insha Allah.

Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)