Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Sunday, January 31, 2010

BANGUN LA NUFFNANG oiiii.....hohoho...

Assalamualaikum...

Lamanya aku tak update blog ni kan. Takde idea la nak buat cerita. Rasa macam penat je buat post tapi takde siapa yang nak baca. Kalau tengok dari trafik tu, ramai jugak yang masuk sini. Tapi cuma sekadar meninggalkan jejak untuk tukar klik3 nuffnang dorang je la. Elehhh, ngata orang pulak. Ko pun 2X5 je dengan dorang tu semua... Weiii..... mana ada. Aku kalau nak klik3 kat blog sesiapa- pun, aku akan pastikan baca dulu post dorang sementara nak tunggu loading untuk nuffnang tu habis. Cuma aku tak komen je, segan la nak komen2 ni..... aauuuwwww....!! Plepekkk... !!! Padan muka kena lempang... huahuahua...

Tapi... Haaa... ada tapinya tau....hohoho... Kalaulah blog korang tu berat macam kapalterbang kargo, nak kena tunggu sampai 15 minit baru nak keluar kepala, alamatnya memang aku blah la dulu bebb... Tu baru bab kepala, belum lagi nak tunggu iklan nuffnang tu keluar... Dah la streamyx kat tempat aku ni sewel memanjang. Nasib baik la aku tak ikut sewel sama. Kalau aku sewelpun, korang bukannya tau pun kan.... kan...kan... muahahahaha......

Yang pelik tapi benarnya adalah kenapa blog Kapten Luffy senang je nuffnang dia keluar ehh..? Asal aku masuk je kat sana, mesti ada je nuffnang yang dah bangun tidur, walaupun tuan blog tu masih sedap dibuai mimpi.... ekekekeke... Dan, seperti yang aku kata tadi, bila dah nampak nuffnang tu dok hulurkan tangan nak bersalaman, takkan la aku nak menyombong pulak kannn... Jadi, akupun akan sambut la salam nuffnang ittewww.... hikhikhik...

Sebenarnya, aku masih lagi dalam proses menunggu cek pertama dari nuffnang ni. Bukan la aku kemaruk sangat nak duit tu, cuma ada la sedikit perasaan TERUJA bila dah boleh cash-out. Rasa berdebar2pun ada jugak ni. Malahan, lebih kuat lagi debarannya berbanding dengan masa nak disarungkan cincin dulu.. Oppppssss.... Ehh, ada tak sesiapa yang mengikuti siri drama Na-O-Mei kat Tv3 tu ehh....Macam best je drama tu.... Dan2 la tukar topik kan... wakakakakaka.....

Kalau boleh la kan, aku nak je klik3 kat semua blog yang ada iklan nuffnang ni, terutama sekali blog pelajar yang kat luar negara tu. Masalahnya, nuffnang tu TAK PERNAH BANGUN bila aku masuk kat blog tu terutama sekali blog dak Hatim. Ko bagi ubat tidur ke haper kat dia tu Timmm.... huhuhu.....

Aku rasa cukuplah aku melalut dan mengarut hari ni ya. Bebel panjang2 pun tak guna jugak kalau takde point atau isi yang berguna untuk disampaikan. Akhirkata, terimalah pantun empat kerat ni dari aku:

Pulau Pandan jauh ke tengah,
Gunung Daik bercabang tiga,
Hancur badan dikandung tanah,
Budi yang baik dikenang juga...



p/s: Berhati-hatilah dalam menabur budi. Janganlah sampai bodi menjadi galang gantinya di kemudian hari nanti. Sekian laporan dari Seram Si Selia.... kakakakakakaka...
.

Wednesday, January 27, 2010

MENGINTAI DARI KAMAR TIDUR....hihihi...

Assalamualaikum...

Ekekekeke, best kan kalau dapat ngintai orang ni. Apatah lagi kalau mengintai kapel yang tengah syiok memadu kasih sampai tak hengat donia. Sesekali ngintai takpe la kot.... Tapi kalau dah berkali2 buat kerja tu, baik join je dengan kapel tu. Cakap je kat dorang, aku nak join leh tak.... muahahaha, harus kena pelangkong.....

Sebenarnya dari semalam lagi kapel ni buat kerja kat bawah pokok rambutan rumah aku ni. Semalam kat pokok rambutan tepi bilik air tu. Yang ni, aku tak dapat nak skodeng sangat sebab takde tempat nak berlindung. Ceewahhh.... Giler punya penyekodeng...!!! Dulik la. Siapa suruh buat kerja kat kawasan rumah aku... huahuahua....

Hari ni dapat la aku skodeng dorang. Pagi ni boleh pulak dorang buat kerja kat bawah pokok rambutan sebelah bilik tidur aku..!! Ni siapa yang ngintai siapa ni..?? Hahaha.... tak tau...!!! Elehh, dorang kat luar tu mana boleh nampak aku yang kat dalam bilik ni. Aku je yang nampak dorang kat luar tu sebab tingkap bilik aku tu bercermin gelap dan bertutup rapat.... hohoho...

Aku sebenarnya tengah menyapu bilik waktu tu. Bila terdengar je suara2 gurau senda kat luar, teringin gak nak tau. Apakah..? Ya betul sangkaan aku. Niat dihati nak rakam guna kamera enpon, tapi takut la pulak. Kalau aku kena saman nanti camner? Pastu mula la fikir nak tangkap je gambar kapel tu. Tapi takut jugak kot2 dorang perasan. Kang tak pasal2 dorang tunggu aku kat simpang empat jalan nak ke kedai tu. Sudahnya, aku tengok je la tanpa bukti yang kukuh... huhuhu...

Sampai tengahari tau dorang buat kerja tu tanpa menghiraukan bahang panas matahari. Sungguh setia rupanya orang yang tengah masyuk bercinta ni ehh. Patutlah sampai ada yang buat pepatah bahawa cinta itu buta. Jika benar cinta itu buta.... butakah mataku... Itu lagu Ameng Spring laa... apa daaa.... Mana aku tau, aku bukan pernah bercinta... Wekkk.....!!

Akupun dah tak tahan dah ni dok tengok gelagat dorang berdua. Naik gerampun ada gak ni. Haisshhh... siapa yang nak pegang aku ni. Aku nak melompat dah ni. Nak lompat betul2 kat depan dorang, biar dorang terkedu seketika... hahaha... hambekkk.....

Tiba2 aku terdengar si lelaki tu bersuara. Jeng....jeng...jeng...:
I
I
I
I
V

~> Kak, pokok ni nak cantas aje ke....atau nak bagi potong habis...???

Wakakakakaka..... Padan muka korang...!! Korang ingat aku ni spesis penyekodeng tegar ke haper haaa..?? Hohh....!!!

Yang sebetulnya, kapel tu adalah pasangan suami-isteri yang masih muda dan mempunyai sepasang anak yang masih kecil. Dorang berdua tu datang rumah aku untuk menebang pokok2 rambutan yang dah besar ni haa. Aku respek la dengan skill dorang menebang pokok ni. Kemas dan teratur je. Dan aku jugak respek kat dorang sebab dalam panas2 bekerjapun masih boleh bergurau senda. Usik mengusik je kerjanya. Tu yang aku ralit je nengok dari tadi tu.... ekekekeke... (curi2 amek tips bebb...hikk3..)

Apsal kalau kat dalam drama kita selalu sangat dipamerkan pasangan suami isteri bergaduh ehh.. Padahal kerja kat dalam opis tu..!! Siap ada ekon bagai.... Tak kan la tak sejuk2 hati tu kan, sebagaimana sejuknya pendingin hawa (ke hawa pendingin ehh....lupa lak..) yang diimport dari luar negara... ahakk...

p/s: Bagaimana dengan korang?? Adakah masih panas hati dengan seseorang?? Nasihat aku la kan... Kalau dah selalu sangat PANAS, cuba2 la tukar cari yang SEJUK pulak. Tapi... lagi la teramat molek jika dapat yang SUAM-SUAM... Kalau PANAS sangat, takut pulak melepuh. Kalau SEJUK sangat, bimbang pulak membeku. Untuk mereka yang masih berkapel dan belum menjadi suami-isteri tu, fikir2kan la yaa. Kalau yang sudah jadi suami-isteri tu, pandai2 la kemudi kapal. Aku doakan korang bahagia selamanya. Amin...
.

Tuesday, January 26, 2010

SALAH TERJAH: SALAH SIAPA.....?? Huhuhu...

Assalamualaikum.....

Kredit enpon aku cuma tinggal rm1.85 je masa tu. Tiba2 enpon aku tu berbunyi. Ada sms yang masuk laa. Cepat2 aku pegi tengok. Mana la tau kot2 sms tu penting ataupun sms tu dari orang2 yang penting bagi aku... Tengok punya tengok, rupa2nya cuma sms dari ni haaa...

HOTLINK:
~> 01_90_____ has been successfully top up with RM7 on 25-01-2010 at 02:51PM. Ref no:1421______.

Ehh.... siapa pulak yang topapkan untuk aku ni? Macam tau2 je yang kredit aku tengah nazak. Kalau dah nazak camni, orang topapkan dua henggetpun aku sapu.... muahahaha.... (tak gamak wehhh nak amek...)

Mula la aku berfikir. Mungkin Hotlink bagi kredit percuma agaknya. Entah2 orang dalam Hotlink tu ada baca pasal post aku sebelum ni kot.... yang pasal peraduan CNY8888 tu. Giler pasan aku ni kan. Takde maknanya dorang nak baca blog ngko tu wehhhh..... sabo je la... huhuhu...

Lepas tu aku fikir lagi. Mungkin sebab hari tu aku dah topap sampai rm50 dengan tiga kali topap, tu sebab dorang bagi kredit percuma. Hmmm....fikir punya fikir, akupun naik letih. Sudahnya aku cakap dengan diri sendiri, biar je la haiiihhh. Tunggu dan lihat je dulu.

5 minit lepas tu, ada panggilan masuk. Aku terus je jawab padahal biasanya aku tengok dulu nombor kat skrin tu. Kalau nombor tu aku tak kenal, memang susah la aku nak jawab. Tapi kali ni aku terjawab la pulak. Rupa2nya ada orang yang sudah tersalah hantar topap. Dia nak masukkan topap tu kat nombor lain, tapi disebabkan nombor tu hampir sama dengan nombor enpon aku, maka jadilah topap tu milik aku.... muahahaha....

Dia: Hello....
Aku: Hello....
Dia: Tadi ada tak dapat topap dari Hotlink?
Aku: A'ah....ada. Pelik gak akak tetiba je dapat topap ni. Kenapa?
Dia: (Gelak2 dulu ni..). Tu laa, topap tu saya punya tu... Orang yang masukkan tu tersalah nombor. Dah la nombor tu dekat2 nak sama je...
Aku: Hehehe....abeh tu camner? Nak balik ke topap tu?
Dia: Ehh2.... Mesti la nak... hehehe.....
Aku: Camner nak bagi balik? Hehehe....(aku dok gelak2 je... Kelakar pulak tengok dia gelabah..)
Dia: Camner ekk... Camni la, kredit akak ada baper skang ni..?
Aku: Memang tengah takde kredit skang ni.....hehehe...(gelak lagi...)
Dia: Laa.... iye ke... hehe.. Abeh tu camner ehh.... hehe...
Aku: Mana la akak tau. Sedekah je la kat akak topap tu...hehehe....
Dia: Ehh... mana boleh. Sayapun tengah takde kredit ni.... hehe...
Aku: Ok la ehh... Ni kol ni kang abeh lak kredit tu.... hehe...
Dia: Ehh... Takde ok-ok. Topap tu pe citer... hehe...
Aku: Apa lak. Bukan salah akak pon kann. Sape soh salah hantar... hehehe...
Dia: Apa lak. Bukan salah saya gak. Orang kat kedai ni la yang salah... haha...
Aku: Bila nak balik topap tu?
Dia: Bila akak boleh bagi balik?
Aku: Akak ni jarang topap la.... hehehe...(saja nak kenakan dia...hua3)
Dia: Abeh tu, selama ni sape yang topapkan akak..? Hahaha...
Aku: Akak topap sebulan sekali je...hehehe...
Dia: Oo...ye ke.. adehh.. Abeh tu camner ni ehh. Saya nak la balik topap saya tu.. hehe....
Aku: Camni je la. Nanti2 je la akak pulangkan balik topap tu ehh. Nak masukkan kat mana. Kang salah masuk lak nanti... hehehe...
Dia: Hehehe... Masuk kat nombor ni je la. Nombor saya ni. Ehh, akak kat mana ni ekk.. hehe... (jengjengjeng...)
Aku: Hehehe....(aikkk...???). Kat mana2 je la.... Buat apa nak tau... hehehe..
Dia: Alaa... cakap je la. sayapun duduk Pahang gak ni... hehehe.. (nak ngorat aku ke haper budak ni...hak3..)
Aku: Takpe la ehh, nanti akak topapkan. Tapi tak tau la bila ehh... hehe..
Dia: Ok kak.... terima kasih kak ya... hehehe...
Aku: Ok takpe. Bye.... Assalamualaikum...
Dia: Waalaikumsalam kak... Bye....

Hahaha.... amacam? Pernah kena camni tak? Nasib baik suara mamat ni sedap + macho.... ekekeke... Dari gaya suara dia, aku dapat agak yang mamat ni masih muda belia lagi.... ala2 anak ikan gitewww..... huahuahua... Mujur aku tidak mudah terpedaya dengan suara2 sebegini.... ahakk...

p/s: Insyaallah, pagi/petang nanti aku pulangkan balik topap dia tu. Kat sini memang takde jual topap RM7, yang ada RM10 ke atas je. Takpe la, yang lebih tu kira sedekah je la kat dia.... Kesian lak aku bila dengar dia cakap yang dia takde duit..... Lepas ni kalau ada siapa2 yang tersalah hantar topap kat aku, aku buat vudus je ehh... I'm sorry....
-------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE:
Aku baru je balik dari kedai. Aku pulangkan balik topap budak tu. Pastu aku kol dia, bgtau yang aku dah masukkan topap rm10. Dia masih dalam bilik kuliah. Hmmm..... budak U rupanya.... Dan dia ucapkan terima kasih. Sama2 dikkk.... hehehe.... (lepas tu terus je aku delete nombor dia. Buat apa nak simpan kalau dah tak "terhutang" lagi kann.... haha..)
.

Wednesday, January 20, 2010

MAAF: AKU TAKDE MOOD...!!!

Assalamualaikum....

Aku takde mood dan idea nak buat posting. Harap maaf ya. Sebagai meng'update' blog ni, aku post je forwarded email dari kawan2 aku. Jika anda nak baca dan komen, silakan. Dan, kalau anda nak abaikan aje post ni, pun dipersilakan....

Aku tidak mahu lagi bersedih seperti tahun2 yang lalu. Aku mahu belajar dari kesilapan dan bukannya terus-menerus meletakkan kesalahan pada orang lain. Kita bukannya manusia yang sempurna, namun kita boleh berubah untuk menaikkan ranking kesempurnaan itu dengan sedikit usaha juga bantuan dari orang di sekeliling kita. Jangan la hanya pentingkan ranking nuffnang aje ya....

Untuk semua kawan2 yang aku sayangi....


FRIEND FOREVER
kata mak,
KAWAN tu ibarat lebah,habis madu sepah dibuang.......

kata abah,
KAWAN tu umpama setangkai bunga ros, dipandang cantik, terkena durinya sakit......

kata atuk,
KAWAN tu seperti air, terus-menerus mengalir.....

kata nenek,
KAWAN tu bak bulan, dipuja dan disanjung tapi nun jauh di sana ....

kata saudara,
KAWAN tu macam makanan, kawan makan kawan...!!!

kata abang,
KAWAN tu seperti lembu, mengikut saja apa dikata.........

kata kakak,
KAWAN tu tak ubah macam durian, bau je busuk tapi sedap di makan.....

kata adik,
KAWAN tu macam biskut, sekejap ada sekejap takde........

kata aku,
KAWAN tu tak kisahlah macam manapun..
walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK
BULAN, SEPERTI LEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!!

dia tetap KAWAN aku....
tau tak sebab apa???
sekali aku dah KAWAN dengan dia, selamanya dia tetap KAWAN aku....
itu cara aku BERKAWAN..!!!


walaupun kita mempunyai kekasih, tapi
TEMAN tetap paling setia.

walaupun kita punyai harta yang banyak,
TEMAN tetap paling berharga.

p/s: Hargailah kawan anda jika anda benar2 sayangkan ikatan persahabatan anda itu...
.

Saturday, January 16, 2010

KELETIHAN MELAMPAU

Assalamualaikum....

Ini cerita yang berlaku pada hari Khamis dan Jumaat. Gara2 inilah aku masih lagi dilanda keletihan yang teramat sangat. Hilang selera nak buat post, apa lagi nak blog walking. Hanya sempat jalan2 kat beberapa buah blog je. Maaf la ya kawan2. Bukan aku taknak klik3 ataupun komen, tapi kerana kelembapan streamyx juga kelemahan jari aku nak menaip.... ekekeke....

Makcik ni siap cakap, amek gambar bubur je, jangan amek gambar dia hehe.... Lenguh bebb tangan aku mengacau. Lebih2 lagi bila bubur ni dah mula memekat.....


Hari Khamis, pagi2 lagi dah ke pasar temankan mak aku. Balik je dari pasar, terus sediakan kelengkapan untuk buat bubur asyura. Memang tiap2 tahun mak aku akan berkongsi dengan 2 lagi kawan dia buat bubur ni. Cuma kali ni dah sampai ke penghujung bulan Muharram baru nak buat. Maklumlah, minggu2 yang lalu penuh dengan agenda kenduri kawen. Biasanya dorang ni buat bubur asyura versi utara je sebab versi pantai timur punya bubur asyura kitorang tak makan..... huhuhu.....


Dapat 3 dulang lebih. Agih2kan kat jiran dan sedekah kat surau sikit....

Jumaatnya pulak aku keluar bandar. Seperti biasa la kan, tolak troli beli barangan dapur. Lepas tu singgah kedai perabut. Sangkut pulak kat situ. Lain yang aku nak, lain pulak yang aku beli. Aku nak cari almari baju berpintu cermin lutsinar untuk aku letakkan baju2 kastemer kat dalam tu, tapi takde... nak kena tempah dulu. Sudahnya aku beli kerusi kayu 2 biji. Selamattttttt...... hahaha....


Sempat jugak snap pic utk sambut raya cina. Sempoi je... maklum la, pekan koboi la pulak..... hehe...


Pergi bandar dah tengahari, opkos la balikpun dah malam. Punggah2 barang, susun kat dalam kabinet pastu lepak luruskan pinggang. Dan, aku sememangnya sangat2 penat. Aku nak berehat...

p/s: Tapi hari ni kena jugak la bukak mesin jahit. Kang lari lak regular kastemer aku. Tak dapat pulak aku nak saving for my future nanti. Jadi, tolong fahami situasi aku. Banyak lagi benda2 penting yang aku nak fikir walaupun kadang2 ada orang yang membuat telahan seolah2 yang aku ni macam tak pernah berfikir untuk masa depan....
.

Thursday, January 14, 2010

SAJA JE NAK CERITA....hikk3..

Assalamualaikum....

Semalam aku sibuk mengemas bilik. Entah kat mana silapnya, almari baju aku diserang hendap oleh segerombolan semut hitam. Habis semua suku sakat dia bawa masuk dalam almari tu. Pastu dorang siap buat projek pulak tu... Punyalah banyak telur2 dia melekat kat dinding almari baju tu. Ada pulak yang cerdik sikit, buat projek dalam beg kertas aku yang penuh dengan novel2 cinta. Cissss.... konon2 nak cover malu la tu kan.... muahahaha...


Stok kain batik mak aku. Kalau jualpun okay gak ni... hehe... Dan juga semut2 hitam yang dah kena sembur... Padan muka...hohh....

Kemas punya kemas, jumpalah beberapa benda yang akupun dah hampir lupa kat mana aku simpan. Antaranya ialah.... jengjengjeng... tengok je la gambar2 ni ya.... ekekekeke....




Ujian memandu aku pada September 2000. Dapat markah 17/20 sebab ada 3 kesalahan. Lepas dapat lesen langsung tak bawa kereta dah. Punyalah penakut... huhuhu...



Kamera adik aku. Dia ni jenis yang suka buang2 duit dengan benda2 macam ni. Aku simpan je la sebab aku tak pandai nak guna yang Canon tu... muahahaha.....(Ricoh tu aku tau la guna...)



Ni dia... Crosstich aku yang dah lama terbengkalai. Baru je siap separuh iaitu setengah meter kain tapi kos dah hampir mencecah rm300. Sekarang ni lagi la mahal harga benang tu. Sebiji benang yang sebesar jari manis mak aku tu pun harga dia dah dekat dua hengget. Kalau sebesar jari manis aku mau cecah empat hengget kottt.... hua3 (Apsal lak kata sebesar jari mak aku..?? Sebab...jari mak aku tu kecut sikit dari jari aku....kuang3..)

p/s: Letih la..... Sekian, terima kasih.... ekekekeke...
.

Tuesday, January 12, 2010

BABY SITTER: AGAIN...??? Huahuahua....

Assalamualaikum.....

Wahahaha.... Semalam aku jadi baby sitter lagi. Haaa...., korang tak percaya ke..? Percayalah..... Kasihku lama tersulam... Ehh, tu dah macam lagu Datok Siti la pulokkk... hikhikhik....

Semalam mak aku ada temujanji dengan doktor mata. Memandang- kan sessi persekolahan sudahpun bermula, maka aku tak dapatlah nak ikut temankan mak aku tu. Dan disebabkan itulah, aku ter- paksa menjadi baby sitter bidan terjun untuk menggantikan tugas kakak ipar aku yang sememangnya mengasuh budak2 ni..



Budak ni diam je masa aku ada. Balik je kakak ipar aku, barulah terserlah "kejantanannya".... ekekekeke....

Sebagai bukti, silalah tengok gambar budak2 ini ya. Gambar2 ni tidak termasuk lagi 3 orang yang sekolah tadika. Balik je budak bertiga tu dari sekolah, terus kepala aku jadi pening. Punya la kecoh mulut dorang. Aku ingatkan anak2 cikgu ni takde la kepoh sangat. Rupa2nya dorang ni lagi nakal dari aku masa aku kecik2 dulu. Nasib baik den tak pengsan tengok pe'el dorang... muahahahaha...


Ni paling cengeng. Pastu suka baling2 mainan. Aku suruh dia kutip balik mainan tu. Asal aku besarkan je biji mata, terus dia nanges.... Tapi dia comel laa.... hehehe...



Kalau dah pompuan tu pompuan la jugak.. Dia main baa baa cakk dengan baby kat dalam buaian tu... Aku suruh ketepipun dia buat dono je.. Grrrr.... degil betul..!!



Haaa.... ni la baby boy yang sangat baik. Aku bawa dia masuk dalam bilik, pastu kitorang golek sama2 main baa...baa...cakk...ekekekeke....



Haiiii..... saya ensem tak...?? Tah apa nama baby ni pun aku tak tau.... kakakaka....

p/s: Penat sebenarnya jadi baby sitter atau pengasuh budak2 ni. Dengan pelbagai kerenah yang nak dilayan. Nasihat aku kepada semua ibu bapa yang menghantar anak2 kat rumah orang tu, korang janganlah terlalu CEREWET dan KEDEKUT. Kalau banyak songeh, baik korang berhenti je kerja dan jagalah anak korang tu sendiri.... Ada faham...!!!
.

Sunday, January 3, 2010

AKSI SI KUCING: MAHU tapi MALU

Assalamualaikum.....

Kali ni tiada cerita atau bebelan yang nak dikongsikan. Cukuplah sekadar menempek gambar anak dara aku yang nakal ni... Anak dara..?? Muahahahaha.....

Tidur atas katil sape tu.....huhuhu..... Boleh pulak tak jatuh tu... adehhh....




Dah penat main kejar2, akhirnya terlelap atas tilam depan tv.....ekekekeke... Padan muka takde sape nak layan...



Sengaja je dia koyak2kan kertas surat khabar tu untuk tarik perhatian aku yang tengah ngadap laptop kat sebelah tu.....hohoho...



Wajah ibu dan anak... Seiras tak wajah kitorang berdua....wakakakakaka.....ngukkksss..!!


p/s: Adakalanya kucing lebih mengerti akan kesedihan yang menimpa diri tuannya. Alangkah indahnya jika kucing ini pandai berkata-kata, memujuk hati dikala duka.... Ada waktunya, aku terasa mahu menjadi seperti malu2 seekor kucing..... meooowwwwww..... :-)
Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »