Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Saturday, January 29, 2011

MAAF... BUKAN NIATKU BEGITU....

Assalamualaikum...

MAAF...!!!
Aku dah delete dah entry semalam iaitu kisah tentang budak yang kena culik, yang aku copy paste dari page WHI tu. Aku ingatkan berita tu benar-benar terjadi, tapi rupa-rupanya hanyalah berita palsu yang disebarkan melalui sms. Disebabkan terlalu prihatin, aku ni cepat je keluarkan cerita tu kat blog ni. Ye la kan, tujuan aku tu hanyalah untuk menolong je dan tak sangka pulak semua ni hanya permainan belaka. Sakit hatipun ada jugak dengan si pereka sms palsu tu...

http://www.emocutez.com

Aku harap sangat orang yang mereka sms palsu macam ni akan ditimpa kesusahan sebagaimana dia menyusahkan orang lain yang benar-benar ikhlas untuk menolong. Harap-harap lepas ni anak dia pulak yang kena culik. Takpun ahli keluarga dia dilarikan orang. Biar dia rasa macam mana perasaannya bila perkara serius macam ni dibuat mainan.. Geram ni..., huhhh...!!! Rasa macam nak gantung je orang camtu... gggrrrr....

http://www.emocutez.com

Selebihnya, korang baca la berita penuh kat page Bernama.com ni. Aku ingat nak CnP je artikel tu, tapi tak boleh la pulak. So, aku letakkan link dan gambar yang agak blur ni je. Harap-harap page tu wujud lagi la ya, kang jenuh pulak aku nak menjawab. Kepada sesiapa yang dah share entry aku semalam tu, aku mintak maaf sangat-sangat dan tolong perjelaskan semula perkara yang sebenarnya.. Tak seronok pulak rasanya bila menyebarkan berita tak betul ni... huhuhu.. Maaf lagi sekali ya..

Baca kat sini:
▼▼▼
▼▼


Aku kata: Prihatin salah, tak prihatin lagi la salah. Jadi semuanya serba salah... Pening jadinya haaiihhh...http://www.emocutez.com. Sabar aje la yaa...
Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »