Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Saturday, June 23, 2012

View As ____?

Assalamualaikum...

View As ____?



Sekadar cerita kosong jika ianya dianggap kosong..  Dah lama rasanya aku tak buat cerita merapu pasal fesbuk.. Entry kali ni sedikit sebanyak mungkin ada kena mengena dengan diri kita, dan mungkin juga ada kaitan dengan orang lain.. Who knows..? Pokoknya, kita tak perlu nak terasa ataupun sentap jika kita tak buat benda ni.. Betul tak..?


Contoh yang mungkin pernah berlaku kepada diri kita.. Ataupun kita melakukannya kepada orang lain.. 


A - Macam dah lama je ko tak hapdet status kat fesbuk ko... Naper ehh..?

B - Bukan tak hapdet, tapi ko sudah di-Hide-kan dari melihat status terkini...

A - Apsal pulak..?

B - Tanya la mulut dengan jari ko tu.. Lain kali mulut tu jangan la jahat sangat.. Habis semua benda kat situ ko nak cerita kat orang luar.. Ko letak status ko baik-baik je, tapi dalam masa yang sama ko burukkan orang lain, ko busukkan nama orang... Talam sungguh...

A - Laaa.. Biasa la tu..

B - Biasa untuk stalker busuk macam ko.. Nasib baik ko tu tak kena remove..

A - Ek elehh.... Ada aku kesah kalau ko nak remove aku.. Macam bagus je ko tu..

B - Memang aku tak bagus.. Akupun tak pernah cakap yang aku ni bagus.. Yang ko tu dah tau aku tak bagus tapi sibuk jugak nak add aku.. Marah-marah bila aku tak approve.. Bila dah approve, lain pulak yang ko buat..

A - Blah laa...!!! Nak remove tu remove je la... Banyak mulut pulak...

B - Okay, selamat jalan busuk... Jaga mulut baik-baik ya... Babaiiiii....


Buat baik berpada-pada.. Buat jahat jawabnya selamat jalan laa... Mula-mula Hide.. Lepas tu Remove... Lepas tu bla.. bla... bla... Merapu meracau macam orang gila bila kena remove..


p/s: Tak perlu nak pakai perfume yang mahal, yang wangi kalau hati tu busuk, penuh dengan dendam dan prasangka.. Perbetulkan dulu niat samada nak cari kawan ataupun nak cari musuh... 

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »