Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Friday, August 3, 2012

Aduhaiii.... Sabar je la...

Assalamualaikum...

Aduhaiii.... Sabar je la...

Kadang-kadang naik kesian kat orang yang mungkin bosan tahap gaban agaknya sehinggakan semua applications yang ada kat fesbuk tu dijadikan tempat untuk meluah kebosanan.. Masalahnya benda tu semua keluar kat timeline.. Berderet-deret lak tu dari atas sampai bawah manjang dia punya post je..

Kalau budak bawah umur yang buat benda tu semua, okay la kot.. Dah namanya budak, memang la jenis suka main dan cuba sesuatu.. Ni kebanyakannya orang tua yang dah matangpun dok buat benda tu.. Entah apa yang nak di-test-pun tak tau la.. aduhaii...

Akupun pernah guna beberapa applications tapi setahu aku benda tu kita boleh pilih samada nak bagi semua orang nampak ataupun cuma kita je yang tau.. Kalau applications 'My Mood' tu memang aku lepaskan kat wall aku sebab kadang-kadang malas nak tulis status.. Applications yang selebihnya aku pilih 'Only Me' sebab aku tau bukan semua orang yang suka dengan applications yang mengarut seperti Mak Jemah la, personality la, rupa macam artis mana la dan sebagainya keluar kat timeline dorang.. Contohnya aku ni haa... Memang tak berapa gemar nak tengok benda alah tu semua.. Motif tunjuk kat orang..?? Suka-suka je..? Atau perasan hot..? Hmmm... 


Boleh buat pilihan, kan...?


Jujur aku cakap la kan, kalau kerap sangat applications macam tu keluar kat timeline, aku memang akan Hide terus orang tu dari keluar kat timeline aku.. Rimas la.. Cuba la share sesuatu yang menarik sikit selain dari applications yang entah apa-apa tu.. Susah jugak kalau jadi orang yang over perasan ni.. Semua nak bajet bagus sampaikan main applications pun pilih yang konon-konon hebat... Alaaahaii...

Aku tau, korangpun Hide-kan aku dari keluar kat timeline korang, kan..? Maklum la, aku ni kan asyik membebel je... Lebih-lebih lagi kalau pasal drama kat tv yang aku tak berkenan.. Lagi la banyak aku membebel kat wall aku tu... wakakakakakaka... 

p/s: Haiipp...!!! Bisik-bisik apa tuuu... ehehh...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »