Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Sunday, July 29, 2012

Menu Ramadhan hari ke-9: Mee sup Omak...

Assalamualaikum...

Menu Ramadhan hari ke-9: Mee sup Omak...

Alhamdulillah...
Hari ni berbuka dengan mee sup buatan omak...
Simple je mee sup omak aku ni...
Just sup tulang-tulang ayam dan sayur sawi je...
Takde nak letak macam-macam bahan dalam tu...
Bawang gorengpun takde...
Cukup sekadar sambal kicap sebagai penambat selera...


Nyummm3....

Lepas tu, aku dok pulun sebiji buah kuinin...
Sedapnyaaaaaaaa la haiihhh....
Penetik buah kuinin memang macam ni...
Hehehe...
Terima kasih kat kakak ipar aku yang bagi kuinin ni...


Selamat berbuka puasa semua... :-)



p/s: Terima kasih mak... Lebiu wantutriporever... :D

Bila anak kucing pandai berkata-kata... :D

Assalamualaikum...

Bila anak kucing pandai berkata-kata... :D

Hari tu Lana ada tinggalkan mesej kat shoutbox.. Mesej dia ialah suruh aku letakkan gambar anak-anak kucing aku ni kat blog.. Sebelum ni aku cuma letakkan gambar kat wall page fesbuk aku je..

Jadinya, kali ni aku letakkan la beberapa keping gambar anak-anak kucing aku tu kat entry ni.. Cuma bezanya, kali ni dorang dah pandai bercakap.. Bukan setakat bercakap je, membebelpun dorang pandai... hahaha...











Banyak lagi gambar dorang adik-beradik ni.. Itu belum masuk gambar sepupu-sepapat dorang lagi.. Penuh dah folder aku dengan gambar anak-anak kucing je.. Kalau tak gambar kucing, gambar makanan.. Kalau tak gambar makanan, gambar pokok-pokok... Okay la tu.. Kang kalau aku letak gambar aku, habis semua followers blog aku ni lari... Baik tak payah letak... kihkihkih...

Kat bawah ni ada video budak kecik sedang bercakap dengan anak-anak kucing tu.. Siap nak bagi lolipop lagi tu.. Layankan aje la ya... hehehe...




p/s: Bila boring, baik layan anak kucing... Bulan puasa ni agak malas sikit nak layan karenah orang... ekekekeke...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »