Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, September 27, 2013

Cara nak check nombor handphone sendiri...

Assalamualaikum...

Cara nak check nombor handphone sendiri...


Pernah tak secara tiba² je kita macam tak ingat kat nombor enpon kita sendiri..? Kadang² masa nak isi borang tertentu yang perlukan nombor enpon disertakan sekali, dan masa tu la kita jadi 'lost'.. Terkebil² dok fikir.. haha.. Ye la kan, kita ni mana ada nak dail nombor sendiri.. Selalu dail nombor orang je.. Tu yang selalu terlupa tu.. 


Jangan gabra okay.. Ada cara nak bagi kita ingat nombor enpon kita tu.. Caranya mudah je.. Kita cuma perlu tekan butang star (*) pastu tekan nombor 139, diikuti dengan butang hash (#) dan terus tekan butang Send..  Nanti nombor tu akan keluar kat skrin enpon kita..


Tekan butang *139# dan terus Send.. Your Phone number is: 601________.


p/s: Senang je, kan.. Dah, jangan nak nangis² lagi dah.. hehehe..

*Aku pakai Maxis.. 

5 Tukang Tembak:

Irfa said...

bukan semua kot sbb sy pakai DG.Try buat *139# tak jadi pun.dia suh call centre DG jugak ;(

Angah said...

haha...terkenang masa first time pakai henpon, setiap kali ada org minta no. phone angah, angah kena dail no. dia, supaya no. angah keluar kt henpon dia...

Shark Kay said...

stakat ni masih ingt nom tepon..
kalu tukar baru mmg susah nk ingt mula2.
cuma nk ingt nom tepon org lain tu yg susah.

Erwin ALTO said...

Trimakasih banyak gan

Gagak Hitam said...

Tq2 resah mmikirkn no tepon... Ha-ha.. Search google jmpe had ni..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »