Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Monday, July 27, 2009

BABUN CURI SELUAR DALAM...

Assalamualaikum...

Utusan Malaysia>Khamis>23 Julai 2009 (sedikit paparan).

Pihak pengurusan Knowsley Safary Park, Merseyside, United Kingdom memberi amaran kepada pemandu kereta agar berhati2 dengan babun yang terdapat di taman tersebut apabila menyedari haiwan itu tahu membuka beg pakaian dan mencuri barangan seperti seluar dalam.

Satu dozen babun menyasarkan kereta2 yang membawa kotak pakaian di atas bumbung kereta serta akan menerkam dan meninggalkan mangsa terpinga2 menyaksikan bagaimana barangan mereka dipunggah.


Daddy....kita nak curi seluar dalam siapa lepas ni...(jawab la, anak tanya tu..)

Menurut Pengurus Besar taman itu, David Ross, bila kejadian pertama berlaku, pihaknya tidak mengendahkannya kerana menyangka ia adalah satu kemalangan.

....bayangkan kalau babun buat aksi camni......uhukkk....

"Kenyataannya, siapa yang mahu melihat babun2 tersebut berlari memanjat pokok dengan membawa baju dan seluar dalam para pengunjung," katanya.

Buat masa kini terdapat lebih daripada 140 ekor babun di taman tersebut.-Agensi.

p/s: Babunpun nak seksi macam Halle Berry gak. Mana la tau kot2 boleh jadi heroin terbaru Bond007. Muahahaha...

2 Tukang Tembak:

SwapNAVY said...

Baboon=belajar IT kot keh3..

~KAK AZZ~ said...

Dez~> nampak gayanya penuh la CC dengan pisang...tak tau la sape yg rebut pisang, sape yg rebut PC...hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »