Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, July 25, 2009

TERCALARNYA SEKEPING EMOSI.....

Assalamualaikum.....

gugur jua akhirnya....


Hari ni aku sedih sangat. Sejak kebelakangan ni aku rasa seperti ada yang tak kena. Serba serbi amat membingungkan. Tiada jawapan untuk setiap persoalan yang timbul. Aku cuba untuk bersikap ceria seperti biasa, tapi gagal. Akhirnya, hanya airmata sebagai peneman setia. Namun, aku tidak akan biarkan situasi muram ini terus menerus mengganggu emosi... Bangun....!!! Bangun....!!! Bangun....!!!

Sambutlah tanganku kawan.....aku takut tenggelam....
Sambutlah tanganku kawan.....jurangnya sangat dalam....

p/s: Di dalam tersenyum aku menangis.......

14 Tukang Tembak:

ArmaniWhite said...

nape kaka azz?
jgn le sedih2... mgkn apa yg jadi, x mcm yg kita pikirkan..b positive yea..





*rasanya sy tau apa yg wat akak sedey*

Tijah said...

apo kono tu?

~KAK AZZ~ said...

Nami~> dah selalu sangat gelak cmni la jadinya....biasa la tu kan...


*akakpun taktau naper akak sedih*
btw macehh bnyk2 ehh...

~KAK AZZ~ said...

Tijah~> akak sodih oked akak 3 pasu baghu kuar putik dah kono ngapp dongan ulek....(ni cito psl oked....bukan psl sodih hehe...)

mokasih yoo singgah sini...

SwapNAVY said...

lor nape kaK AZZ JUM MAKAN KUININ

~KAK AZZ~ said...

Dez~> takde apa2 laa....it's normal...

kucinsiam said...

assalamualaikum..kakAzzz...kesedihan membuatkan kita lg 'dekat'....jgn bimbang kak,kesedihan 2 bkn berterusan,soon DIA akan 'pujuk' akak smula..kerna DIA amat sayang kita,dan xkan biarkan kita dlm kesedihan dlm waktu yg lama...take my word ye kak..wina doakan yg baik2 je utk kakAzz japgi...tc

~KAK AZZ~ said...

Ween~> macehh Ween...moga Allah makbulkan doa Ween...Amin...

ArmaniWhite said...

im so sure kak azz dah lega skrg kann...? sbb rasanya apa yg wat kak azz serba x kena tuh dah muncul & leraikan rasa tuh..tul takk?hikkk...
kannn nami dh kata...apa yg jd x mcm yg kita pikirkan.. unpredictable.. =)

~KAK AZZ~ said...

Nami~> takde apa2 la Nami....Akak mmg salu cmni...cuma bezanya dulu buat diam je...tp skang ni akak luahkan kat blog....biasanya situasi cmni kejap je bergantung pd persekitaran...tanda2 nk monopus kott...huhuhu...

*sesak nafasku sesak....taktau adik taktau....penyu menangis tak siapa yg tahu...*

ArmaniWhite said...

mana leh diam je kak.. nnt kena depression. kadang benda yg menyedihkan ni, kena luah.jgn pendam2.. sharing is caring, kannn...hikkhikk..

ok le tu...akak pon cam dh ceria smula ari neh.. =)

~KAK AZZ~ said...

Nami~> kdg2 ada gak benda yg kita kena simpan...walau pedih cemana sekalipun....takleh la nak cerita semua kat orang kan....hehehe...

*macehh ehh....ceria tgk totoi tadi ihikk...*

chimera said...

nape pulak ni... sedih beanr nih...

err, sorry sebab tak bagi tau pertukaran url tu... nak bagi tau tapi tak berkesempatan lagi. ramai jugak tu yg masik senarai nak kena bagi tahu... he...

ada masalah teknikal dgn yg lama tu... mintak2 lepas ni takde masalah lagi dah...

~KAK AZZ~ said...

Chime~> dah kurang dah sedihnya hehe...

ooo...ada masalah teknikal rupanya...tapi mujur leh setel masalah tu...kalau kena kat blog akak, mmg konpem bungkus punya la blog tu hehehe...

btw macehh ehh sudi singgah sini..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »