Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, February 2, 2011

KONGSI... KONGSI... Laa.....

Assalamualaikum...

PERINGATAN:
Tolong jangan teruskan pembacaan jika tak suka dengan post ini. Sebarang kutuk-mengutuk tidak digalakkan di sini. Terima kasih..

ᶓᶓᶓᶓᶓᶓᶓᶔᶔᶔᶔᶔᶔᶔᶓᶓᶓᶓᶓᶓᶓᶔᶔᶔᶔᶔᶔᶔ

Petang kelmarin, aku bukak la email aku yang satu lagi tu. Tup-tup mata aku terus je terpandang kat email yang satu ni haa.. Mula-mula tu aku rasa cuak jugak nak masukkan kat dalam blog ni. Ya la, takut jugak aku kalau-kalau terjadi macam kes hari tu tentang sms palsu tu. Kang tak pasal-pasal jadi isu lagi. Tapi bila je tengok berita kat TV3 malam tadi, terus aku yakin bahawa email ni sememangnya datang dari PM kita iaitu Dato' Sri Najib Razak.

Menurut berita tersebut, email ni dihantar kepada 1.5 juta penduduk secara rambang dan aku salah seorang daripada mereka. Terima kasih PM. Terharupun ada jugak ni.. Banggapun ada jugak sebab dalam jutaan rakyat Malaysia, email aku terpilih sama. Pemilihan secara rambang atau tidak, itu tak penting. Yang penting terpilih. Dapat email sebegini lebih baik daripada dapat email yang bukan-bukan dari orang yang bukan-bukan jugak..

Aku saja la letak status kat fesbuk aku tentang email ni. Tup-tup ada 3/4 orang kawan yang dapat email yang sama. Tak dapat la nak eksen kat dorang.... kehkehkeh...

Dan, sengaja jugak aku masukkan email ni kat dalam blog aku ni sebagai satu kenangan. Kepada sesiapa yang tak suka nak tengok tu, tak mengapa. COOL bebb...!!! Jangan la HOT tak tentu pasal ya intan payung... *sigh...

http://www.emocutez.com

Email not displaying correctly? Allow Display Images.

Salam 1Malaysia!

Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina buat seluruh rakyat Malaysia, khususnya bagi mereka yang akan menyambut perayaan yang penuh dengan kemeriahan ini.

Setiap kali tibanya perayaan ini, saya masih terbayang kemeriahan dan keceriaan yang saya lalui semasa kecil. Sudah pasti saya tidak akan ketinggalan mengikut ibu bapa saya menziarahi rakan-rakan beliau yang berketurunan Cina. Makanan kegemaran semasa musim perayaan ini semestinya kuih kapit, kuih bangkit, tat nanas, kerepek "ngaku" manakala limau Mandarin sering menjadi pilihan utama. Teringat juga, sewaktu kecil adakalanya saya dihampiri oleh rakan-rakan ibu bapa yang menghulurkan angpow. Tetapi sekarang, suasana sudah berbeza. Hidangan sudah berubah, pelbagai juadah seperti sate, ais kacang, mi rebus dan maruku juga disediakan.

Semoga di Tahun Arnab ini, kita akan sentiasa berada dalam suasana penuh kemakmuran, kebahagiaan dan juga dianugerahkan kesihatan yang sempurna.

Selamat Tahun Baru Cina, Gong Xi Fa Cai!


Ikhlas daripada
Najib Razak & Keluarga




Salam 1Malaysia!

Happy Chinese New Year to all Malaysians who celebrate this auspicious event.

Each year as the season draws near I am reminded of the excitement and merriment I experienced as a child during Chinese New Year. Mum and dad would visit our Chinese friends, and I would always tag along. I always look forward to savouring the many delicacies, favorites being kuih kapit, kuih bangkit, pineapple tarts and "ngaku" crackers, with Mandarin oranges always on top of the list. A wide smile would cross my face when I received "angpows" from my parents' friends. Today, the celebrations have grown to include sate, ais kacang, mi rebus and maruku even!

May the Year of the Rabbit bring blessings of much happiness, good health and prosperity always. With new beginnings comes new opportunities and as we usher in the Lunar New Year, it is my sincere hope that you achieve success and satisfaction in all your undertakings. Your accomplishments are reflective of our nation's triumphs, and may we always excel beyond expectations!

Gong Xi Fa Cai!


From
Najib Razak & Family
CONNECT WITH ME
Facebook Twitter Youtube Flickr RSS


QUICK LINKS
Copyright © 2011 1Malaysia.com.my. All rights reserved.


Aku kata: Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung... Jangan sampai kita menjadi seorang manusia yang lupa daratan...http://www.emocutez.com kerana menyesal kemudian tiada gunanya... **Peringatan untuk aku...

4 Tukang Tembak:

nur aisya humaira said...

Assalam...
waa,bangga Kak Azz...:)

kakpah said...

huwaaaa... apasal akak tak dapat!!!!!!

~ Kak Azz ~ said...

nur aisya humaira>

Wassalam.. Bangga la jugak.. walaupun ada orang yang kata bangang... haha..

~ Kak Azz ~ said...

Kak Pah> Akak dapek dari PM negara lain kot... hehe...

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »