Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, May 18, 2011

Kotak misteri ke ni..??

Assalamualaikum...

Dari semalam lagi aku terperasan kat satu kotak berbentuk empatsegi ni. Mula-mula tu aku ingatkan kat blog aku je yang ada kotak misteri ni. Rupa-rupanya bila aku masuk kat blog beberapa bloggers yang lain, pun ada jugak kotak misteri tersebut..

Yang peliknya (aku je yang pelik kot...), kotak misteri tu terletak betul-betul kat bawah iklan nuffnang. Kenapa kat situ pulak dia duduk ehh..? Nak jaga kotak 'duit' tu ke.. kehkehkeh... Kalau jaga kotak misteri kat blog aku memang tak berbaloi la.. Aku bukannya dapat banyak income macam blogger femes tu...

Cuba tengok kat gambar beberapa blog yang telah aku printscreen dan tandakan kotak misteri tersebut dengan bulatan. Ada apa-apa ke di sebalik kehadiran kotak misteri ni ehh..? Siapa tau, sila habaq mai sat kat ceq naaa... Tenkiu...







Aku cuba la edit apa yang ada kat widget kat situ, tapi takde apa-apapun.. Tak rajin pulak aku nak godek lebih-lebih. Biar aje la kotak misteri tu kat situ.. Jangan sampai dia meletop dah la... huhuhu..

p/s: Blogspot demam lagi agaknya.. :D

12 Tukang Tembak:

Kumbang Jingga said...

seramnnya kt blog KJ pun ade erk..dlm kj wat entry pasal mayat yg mati dalam tangki air kt singapore tu hehehehehe..kt computer KJ tak nampak plak...

a!n n!a said...

UFO ke tu kak?
versi 4 segi pulak?
adeh!
macam2 la kan sejak kes hack ni...
:fuh

Acik Erna said...

azz..biar la blogspot domam..asalkan orang e sihat dah la kan..

Cik Ina Do do Cheng said...

Azz blog cik ina mana?kotak misteri tu kotak follower kita yang hilang tak.jap cik ina pegi siasat.

miss ct said...

Assalamualaikum kak azz...
rajin akak siap kaji kotak "misteri" tu?? hope akak dpt penyelesaiaan ttg kotak misteri tu.. semoga berjaya kak =)

~ Cik Azz ~ said...

Kumbang Jingga>

Apsal kat komputer KJ tak nampak..?

Ni yang takut ni.. huhuhu...

~ Cik Azz ~ said...

a!n n!a>

Hahaha... agaknya la tu.. UFO spesel edition gamaknya ni.. hehe..

Jangan sarang hackers dah la... :P

~ Cik Azz ~ said...

Kak Erna>

Boto tu kak.. Tapi kok blogspot domam lamo2 pun susah gak kak.. Tak dapek nak merapu.. hehehe..

~ Cik Azz ~ said...

Cik Ina>

Alaa... Sori.. Tak sempat nak print screen blog Cik Ina.. Kotak tu bukan kotak followers tu.. sbb dia ada kat bawah iklan nuffnang je...

cer check cepatttttt.... hehehe...

~ Cik Azz ~ said...

Miss CT>

Waalaikumussalam CT...

Hehehe.. Takde maknanya akak nak kaji kotak ni... Biar aje la dia nak duduk situ sampai bila-bila.. Asalkan dia tak "kaut" duit nuffnang tu masuk kat dalam kotak tu dah la... hahaha...

NormaLiza Mah said...

kotak misteri tu, ingat apa tadi.. hihihi...
drop by support nffng.. klik utk tabung.
salam perkenalan.
terima kasih..
boleh klik link ni juga...
http://www.churpchurp.com/normaliza/share/proton-exora1
TQ

~ Cik Azz ~ said...

Normaliza Mah>

Hehehe... Ni la kotak misteri yg menjadi tanda tanya tu...

Ok, thanx ya for dropping by... Nnt kita ke sana pulak... tungguuuuuu... =)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »