Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 10, 2011

The great moment for me.. weeee...

Assalamualaikum....

The great moment for me.. weeee....

**Belasah je la.. Betul ke tidak BI aku ni.. Kalau ada yang nak tolong betulkan, boleh aje... =)

Memang sengaja aku post lambat pasal ni. Bagi chance kat blogger lain yang post dulu. Buat apa la nak terburu-buru. Aku bukannya giler kejar traffic.. Apa yang penting, I feel good..!!! 


I really enjoy watching this game. Tak tau la kenapa. Maybe aku dah terhidu akan kemenangan Manchester United ni kot... Glory Glory MU.. kehkehkeh...

Aku jugak tak faham kenapa ada orang yang suka bergaduh, berperang mulut, memaki hamun hanya kerana bola. Orang yang main bola dapat ganjaran. Awak yang gaduh-gaduh tu satu apapun tak dapat. Konon-konon dapat kepuasan la tu... Euuuwww....!!!



p/s: Don't leave your comment if you don't like this entry... =D

8 Tukang Tembak:

kakpah said...

hasben akak telolap dopan tv. Miss nengok gol.

ummiarissa said...

komen saya jujur....ntah kenapa saya tak tahu langsung psl game ni...tapi bila baca br tau...he he he

~ Cik Azz ~ said...

Kak Pah>

Ni mesti hasben akak fan Chelsea ni kan.. sbb Chelsea lambek dapek gol... hehe...

~ Cik Azz ~ said...

Ummiarissa>

Wahaha... Nasib baik ada video sekali.. Kalau tak, lagi la susah nak faham.. kann...

rynna said...

huhu ntah. ape la spesel sgt bola nie erk? kt fb mcm2 owg duk gduh2 sal bola.huh~ x faham ...

~ Cik Azz ~ said...

Rynna>

Ada jugak yang gadoh pasal bola kat fb ehh..??

Mujur la kat fb akak clean and clear je... sebab di 'hide' kan.. hehehe..

Normah Mohd Saat said...

saya minat juga bola ni tapi bukan jenis kemaruk, mula timbul minat masa tenguk pasukan Turki main untuk Piala Dunia dulu.

~ Cik Azz ~ said...

Normah>

Sama la... saya ni tengok just for fun je..

Err... Piala Dunia tu saya tengok final je... hahaha...

Tenkiu ya sudi singgah dan komen.. Nanti datang la lagi.. :)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »