Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 28, 2011

Aku boleh copy, tapi korang tak boleh... :)

Assalamualaikum...

Aku boleh copy, tapi korang tak boleh... :)


Ini adalah entry berupa gambar yang aku copy paste dari beberapa blog dan web. Tapi, korang tak boleh nak copy kat blog aku ni, kan. Oleh itu, jika ada yang berkenan dengan gambar-gambar kat bawah ni, silalah copy melalui link yang telah aku sediakan sekali kat bawah gambar tu. Banyak lagi gambar yang menarik yang ada kat dalam link tu.. 

Blog aku yang ini lebih menjurus kepada blog peribadi. Harap faham ya... :)

Nanti takde la aku dapat hadiah free lagi macam hari tu... ehehh... Since that day, shoutbox aku sepi je. Takde dah orang nak singgah.. Takut IP kena check ke..? Kalau ko tak buat onar, buat apa nak takut, ya tak..? Tepuk dada, tanyalah nawaitu korang tu.. :-)

Aku cuma copy gambar-gambar yang aku rasakan menarik minat aku untuk dikongsikan di sini. Siapa yang tak suka nak tengok ataupun meluat nak jenguk, tak mengapa.. Itu hak anda... Masing-masing ada hak, kan... Kalau sebut pasal hak, semua nak sama rata. Kalau boleh, nak lebih lagi dari yang sedia ada.. Ooppsss...!!!

Okay, layankan aje la gambar-gambar ni sebelum tersasar... ;p

Rilek je budak ni tersengih... Korang berani buat camni? Berani cakap je kott... ahakk...


Bakul pergi pasar... ehehh...


Kalau aku, rela jalan kaki kottt.... pheewww...!!!


Jenuh la kaki tergantung macam tu... hikk...


Macam nak hempap orang tu je... adehh....


So sweet, right..?


Ngeri wehhhh... huhuhu...


Lupa ambil kat mana... Sorry... So, tak boleh nak copy.. Jangan hangin yaa..  :)
Untung kucing ni ada yang sayang...


Ada berani nak lepak macam ni...?? Aku angkat tangan dulu.. Bukan angkat tangan sebab berani la.. Tapi sebab serender... kehkehkeh...


Hari ni rajin pulak aku pergi jalan-jalan keliling dunia... Jauh perjalanan, luas pemandangan, kan... Takde la nak mengadap benda yang sama je... ehehh...

p/s: Malas nak buat entry sendiri, main copy paste je la.. Boleh gitu... Boleh aje... ;)

14 Tukang Tembak:

cik aletheea: said...

wah...
cantek2 gambar nie cik azz...
kitten tue kalau dpt yg duduk diam2 mcm tue..heaven...

~Lynda Lum~ said...

salam kak azz~

sy suka gmbr jln raya yg cam ombak tu... :)
terasa cam nek roller coaster lak... ^^

Angah said...

angah suker gambor yang last tu...

Acik Erna said...

azz..he he comel..akak suko gambar yang second last tu..

APAN said...

cam ada krisis je ni...pe kes sis?erm...bab blog yg x boleh copy...bila kita disable right click ni...termasuk kita sekali ke?or orang lain je?hajat nak buat gak...tapi nak kaji dulu :)

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Cik Aletheea>

Kan... Suka tengok pemandangan yang cantik2 ni... Secara tak sedar terus tersebut subhanallah... :)

Kucing akak jangan harap la nak diam macam dorang bertiga tu.. hehe..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Lynda Lum>

Waalaikumussalam Lynda...

Ahaha.. Ko memang suka yang lain dari lain.. hehehe..

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Angah>

Takkan suka je kot Ngah... Tak nak cuba sekali ke lepak kat situ... hikk...

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

Kak Erna>

Kann... Kucingpun ado gak yang kono bodung.. hehe...

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

APAN>

Takde la krisis apa sangat.. Cuma terkejut je dapat hadiah free sempena X'mas hr tu.. hahaha...

Pasal copy tu, dah jawab kat fesbuk... :)

With Julia said...

kak azz...saya berkenan lah dgn blog akak yg xleh copy nih...leh x ajarkan saya mcm mana saya nak setting blog saya supaya org lain x leh copy hasil2 luahan peribadi? plzz kak azz, jasa mu amat julia kenang :)

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

With Julia>

Boleh je.. Apa salahnya.. Kita kena jaga hak peribadi kita.., kan..

Tapi akak tak akan bagi secara open.. Nanti bagi emel ehh... Senang sikit kita borak2 kat situ... :)

With Julia said...

yeyyy tq kak azz...saya dh letak email saya kt shout box kak azz nanti email eh...leh kita jga blog kita sama2...:D

~ Cik Azz Abu Bakar ~ said...

With Julia>

Akak dapat dah email tu.. Dah save dah.. Pastu email yg kat shoutbox tu akak delete balik sbb nak jaga privacy Julia.. Takut nanti ada pulak org dok hantar yg bukan2 kat email tu..

Check email ya.. Code dah dihantar.. :)

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »