Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, July 29, 2012

Menu Ramadhan hari ke-9: Mee sup Omak...

Assalamualaikum...

Menu Ramadhan hari ke-9: Mee sup Omak...

Alhamdulillah...
Hari ni berbuka dengan mee sup buatan omak...
Simple je mee sup omak aku ni...
Just sup tulang-tulang ayam dan sayur sawi je...
Takde nak letak macam-macam bahan dalam tu...
Bawang gorengpun takde...
Cukup sekadar sambal kicap sebagai penambat selera...


Nyummm3....

Lepas tu, aku dok pulun sebiji buah kuinin...
Sedapnyaaaaaaaa la haiihhh....
Penetik buah kuinin memang macam ni...
Hehehe...
Terima kasih kat kakak ipar aku yang bagi kuinin ni...


Selamat berbuka puasa semua... :-)



p/s: Terima kasih mak... Lebiu wantutriporever... :D

5 Tukang Tembak:

ibundo said...

azz, sambal kicap tu yang bugi power lobeh tu azz. Lagi podeh lagi bosiunggg lagi banyak makan haha...

ummiarissa said...

omak masak apo pun sodap...yang penting perut berisi...tak lapar he he he

With Julia said...

Ermmmm dapnya yer mee sup omakkkkk....tertelan air liur dahhh ditambah ngan sambal kicappp...terbaikkkkkkkk ;D akak nak catuu bleh? eheheh

Siti Safiyyah said...

oh buah kuinin..

haishh terlioq aihh :P

gadisBunga™ said...

mak kan, kalau masak apa pun kite selera nak makan kan? :)

rinduuu mak. :(

mak kat KL. wuwuwuwu!

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »