Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, November 25, 2012

Pergilah Air Mata...

Assalamualaikum...

Pergilah Air Mata...

"Awak cakap ni mimpi buruk awak? Kalau awak nak tahu, ini malapetaka bagi saya! Awak cakap awak kehilangan segala-galanya, tapi saya musnah! Seluruh kehidupan saya dah musnah! Awak tahu tak...., saya hilang maruah diri. Saya hilang kerjaya. Saya hilang kekasih. Saya hilang seluruh kehidupan saya yang dulu! Semua yang saya usahakan, lenyap dalam sekelip mata. Jadi, awak jangan senang-senang nak tuduh saya yang menjadi punca semua ni..!!!" - Sabrina


Aku dah lama baca novel hasil tulisan Hanni Ramsul  ni...
Aku ingatkan aku dah buat post pasal novel ni...
Rupa-rupanya belum lagi... ehehhh...


Novel ini setebal 858 mukasurat...


Novel ni bagus sangat...
Kisah seorang gadis yang tertangkap khalwat dengan seorang lelaki yang langsung tidak dikenalinya.. Apatah lagi semua perancangan tangkap basah ni adalah rancangan daripada kawan baiknya sendiri.. Cuma, bezanya gadis itu tidak tertangkap dengan orang yang sepatutnya gara-gara dia tersalah masuk bilik. 


"I miss you. Aku jadi macam orang gila bila kau pergi macam tu aja. You have promised me..., kau tak akan tinggalkan aku. Tapi, kau pergi jua...." - Badrul


Bermula dari situ, hidup gadis tadi terus menerus diuji oleh orang yang berada di sekelilingnya.. Selebihnya, pergilah cari dan beli segera sebelum kehabisan stok.. Siapa tak beli memang rugi.. Banyak pengajaran yang boleh kita dapat terutama sekali kesabaran.. Kenapa kesabaran? Kerana kesabaranlah yang paling sukar untuk kita kawal... :)

p/s: Nak baca sedikit pasal novel ni..? Sila pergi kat sini ya... Lepas baca, cepat-cepat cari novel ni kat kedai ataupun oder je online.. Jangan nak meminjam je kerjanya... ehehh...

6 Tukang Tembak:

Angah said...

baca review akak ni dah dpt tahu mesti best citer ni..

~ Cik Azz ~ said...

Angah>

Akak review novel yang best je.. Yang tak berapa nak best tu akak malas nak review.. Kang ada pulak yang marah akak kata novel dia/kawan dia/kroni dia tak best.. :D

cHeRyNa PiReS said...

novel favourite Sha.
Lagi satu, Aku Yang Kau Tinggalkan :)
Pon best.

gadisBunga™ said...

tetibe rasa macam nak beli pulak novel nih. harap2 boleh excite GB macam Imam!

ok...genre lain lain tapi... :D

~ Cik Azz ~ said...

Sha>

Kalau baca novel yang best, mesti rasa seronok je, kan...

~ Cik Azz ~ said...

gadisBunga>

Amin....

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »