Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, February 13, 2013

Takde kerja cari kerja... ehehh...

Assalamualaikum...

Takde kerja cari kerja... ehehh...


Tak tau dari mana datangnya.. 
Tak tau siapapun dia.. 
Tiba-tiba je open table.. 
Panggil geng senada seirama dengannya... 


Hanya kerana baca satu dua cerita di blog...
Hanya disebabkan membaca dan berbalas dua tiga komen di fesbuk...
Hanya sekali sekala bertegur sapa di twitter...
Dah boleh buat persidangan meja bulat...!!!
Dah boleh ambil alih jawatan hakim kat mahkamah dunia..?


Hebatnya...!
Sungguh-sungguh hebat..!!
Lebih hebat dari gegaran tsunami...
Ehehhh...


Hoiii.....!!
Daripada kau bersidang tanpa faedah tu, ada baiknya kau tidur...
Muahahaha..


Ataupun..
Mehh la ajar aku macam mana nak gunakan microsoft word...
Jenuh aku dok terkial-kial...
Huhuhu....


Sometimes if you’re really wasting time you should be distracted. It’s a much better use of time to help someone else with their problem than it is to sit and read the news - Aaron Swartz 


p/s: Kalau kau tak buat persidangan meja bulat tu, baik kau duduk diam-diam which is mean, takde kena-mengena dengan kau... Kalau kau memekak, memang sah la kau rasa tercuit... hehhh...

**Ada masanya bosan jugak bila jadi 'terlalu' baik ni.. Sekali sekala nak jugak 'menyerang'... Apa kau rasa..? Rasa oren atau rasa nak muntah hijau..? Hehh...*Tulisan kaler merah bukan bermaksud aku marah... Aku gelak je... Sukahati kau la nak buat apapun... 
.

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »