Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Friday, April 19, 2013

Ohh mai-pai...

Assalamualaikum...

Ohh mai-pai...


" Jika maruah dan malu tak ada, buatlah apa saja..., nak telanjang ke nak bogel ke..., tetapi setau saya, orang yang suka menyibuk hal orang, mencari aib orang , mentertawakan orang yang ada masalah...memang orang yang tak ada maruah dan malu. Jangan bercakap seolah-olah diri itu suci bersih dari sebarang dosa dan noda. Hanya Nabi saja yang maksum. Jangan takbur sangat. Kenyataannya, memang ramai yang tak bermaruah dan tak ada malu! "


Dialog di atas adalah merupakan sedikit sedutan daripada Teaser 8 untuk novel terbaru Melur Jelita iaitu My Precious Iris atau nama singkatannya MYPI dan disebut sebagai mai-pai. Setelah novel Awak Suka Saya Tak? yang dikeluarkan pada Oktober 2011 dan telah diulang cetak sebanyak sebelas kali dan novel I Love U, Stupid! yang telah diulang cetak sebanyak tujuh kali sejak September 2012, kini muncul pula novel ketiga Melur Jelita iaitu My Precious Iris yang merupakan sequel daripada I Love U, Stupid!


MYPI akan dilancarkan pada 26/4/2013 ini di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) yang bertempat di PWTC. PBAKL ini akan diadakan bermula daripada 26/4 dan berakhir pada 5/5 iaitu pada hari mengundi.. Pergi tunaikan kewajipan pada negara dulu.. Dah selesai, boleh la pergi ke PBAKL tu..  hehh...


Apa yang aku tau, pada 26/4 nanti, sebanyak 400 buah naskhah MYPI yang dibeli oleh pembaca akan mendapat tandatangan penulis serta cenderahati yang kecil. Tak tau la apa cenderahati tersebut.. Kalau nak dapatkan kedua-duanya sekali, jangan lupa datang awal kat PWTC pada 26/4 tu ya.. hehh...


Bila tengok video klip untuk MYPI ni, hati rasa tak sabar nak beli secara online.. Tak sabarnya nak tunggu pihak Karya Seni bukak order kat web dorang... Harga untuk MYPI ni pun aku tak tau berapa ringgit.. Pihak Karya Seni belum umumkan lagi..





p/s: Sedih tak dapat nak pergi PBAKL tu.. Dah lama plan tapi apakan daya, takde rezeki.. huhuhu...

4 Tukang Tembak:

Melur Jelita said...

Salam Azyma jelita,
MyPi belum keluaq dah masuk blog? ekeke. Terima kasih kerana menyukai ASST dan ILUS. Tunggu MyPi lak, satu cerita yang biasa2 aje. Salam sayang

Acik Erna said...

azz..tak do joki nak poie yo..akak pun dah duo tahun tak poie..tak dayo dah nak jalan sakit kaki..dulu poi naik komuter yo..sonang..kali ni..aimi kato poi rombongan sekolah

~ Cik Azz ~ said...

Melur Jelita>

Sama2... Saya frust ni sebab tak dapat beli MYPI lagi.. Bila la KS nak bukak oder online agaknya.. huhuhu...

Masih lagi sabar menanti..

~ Cik Azz ~ said...

Acik Erna>

Takpo la kak.. Biar la si Aimi tu pulak yang ganti.. Untung ada rombongan sekolah ni, kan.. Boleh gak budak2 tu menumpang..

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »