Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Wednesday, July 24, 2013

Dah mula dah ke..?

Assalamualaikum...

Dah mula dah ke..?


Korang dah mula buat kuih raya dah ke..?
Aku satu apapun tak buat lagi..
Bukan tak buat lagi tapi bahanpun takde..
Paling tidakpun cuma ada sekotak besar cornflakes yang aku beli bulan lepas..
Cadangnya nak cuba buat scones..
Dari tiga empat bulan lepas lagi teringin nak belajar buat scones ni..
Tapi tak tau la jadi buat ke tidak..


Ehh, japp....
Scones tu boleh dikira biskut raya ke..??
Hontam je la labuuu.... 
Muahahahaha.....


Kat fb ramai yang dah mula tayang gambar biskut raya dorang..
Huwaaa.... Sangat la jeles... 


p/s: Plan nak buat biskut macam tahun lepas je.. Malas pulak nak cuba resepi lain.. Ini baru plan je ni.. Harap-harap apa yang di-plan-kan tu jadi kenyataan la.. kehkehkeh...

3 Tukang Tembak:

Ummiarissa Mahdi said...

saya dah siap 2 biskut raya..almond london dan coklat chip,sekarang saya tunggu hujung minggu ni,anak-anak dara ramai cuti ni,nak buat 2 jenis lagi...semperit dan sarang semut...hehehe...saya buat hari minggu je...tu start pagi habis tengah hari...

Angah said...

selamat membiskut ye akak...angah biskut tunjuk dan order je...

Tinta Lana said...

Salam.

Saya samala mcm angah..biasa minggu ke tiga start cri kuih rya..tpi more to kerepek2 la.. kuih moden skrg ni, rupa lain2 tpi rsa sama,huhu

Hentam je kak, janji sedap,hehehe. Buat la kak, teringin gak saya menengoknya..dpt tgk pun jadi,hahaha

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »