Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 4, 2013

Auta atau fakta..

Assalamualaikum...

Auta atau fakta..


A great leaders don't tell you what to do.. They show you how its done... 




Leader ayam kat dalam gambar atas ni, jika terkucil dari titi tu, dia tak akan biarkan dirinya terus jatuh ke dalam air tu. Dia akan berusaha untuk terbang sebelum bulunya mencecah air. Seboleh mungkin dia akan jaga air muka dia di depan anak-anak buahnya.. Kalau nak diikutkan, ayam tu boleh je terbang terus.. Tak payah nak meniti titian tu.. Namun disebabkan nak tunjuk kat anak buah cara berjalan atas titi, maka diapun berjalan la atas titian ni..


How's your leader...? Boleh buat kerja tak..? Ke, cuma tahu bercakap je.. Jangan dapat ketua yang rasa dia je yang betul dah la.. Siksa kalau dapat ketua macam ni sebab jenis begini memang susah nak terima buah fikiran orang lain..


p/s: Rindu pulak dengan line leader aku dulu.. Dia memang serba tahu buat kerja.. Daripada input, sampai la output sekaligus dengan packing sekali.. Baik pulak tu.. So humble.. Dia leader, aku repairer.. Kami memang satu team yang saling melengkapi..

2 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

assalam azz..kok akak tak do mkno e nak meniti tu doh..he he..takut amek dari dulu2 laie..kot nak yo..bopaut nagn orang lain..baru lopeh

Tinta Lana said...

Salam.

Saya tak berapa suka ketua kat tempat lama. Saya tahu dia baik orgnya, cuma dia lebih suka menyuruh daripada sama2 membantu.

Dah tentu quotes tu fakta kak.. benda tu terapply juga bila kita nak bantu org miskin keluar dari kemiskinannya. Kita jangan bagi mereka duit,tapi kita bagi mereka jalan camni nak cari duit. Kan kak? Betul dak?hehe

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »