Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, August 3, 2013

Fizz Fairuz dan Ketuk-ketuk Ramadhan 2013..

Assalamualaikum...

Fizz Fairuz dan Ketuk-ketuk Ramadhan 2013..


Dah lama tak tengok rancangan Ketuk-ketuk Ramadhan 2013 ni.. Lagi dekat nak raya, lagi terlupa nak tengok tv.. haha.. Apa-apapun, layankan aje la si Fizz Fairuz ni memasak..




Ohh ya, video ketuk-ketuk ramadhan 2013 ni tak boleh dah nak tengok kat blog aku.. Kalau korang perasan, kat atas video tu dia tulis suruh tengok video tu kat web yang dinyatakan. Benda tu bukan aku yang tulis atau buat tau.. Tu automatik keluar.. Mungkin pihak sana tu dah ubah code dia.. Suka hati dia la kan nak ubah apapun.. Dia yang punya siaran.. Kita ni 'tumpang' promot je.. hehh...


Cuma, sedikit ralat la sebab pada awalnya video tu dah disediakan code dan katanya boleh tempek kat mana-mana.. Namun akhirnya, kena tengok kat website dia la pulak.. Dah la website tu punya la lambat nak loading.. So, hmmmmmmmmmmmmm je laa..


Jadi, aku minta maaf la ya kalau ada yang tak dapat nak tengok video ketuk-ketuk ramadhan 2013 tu kat sini. Semua entry aku yang berkaitan, yang ada video berkaitan jugak, tak boleh nak tengok secara terus kat blog aku ni.. Kena klik link yang automatik keluar kat atas video tu.. Maaf di atas segala kesulitan.. 


Get Embedding Code for your website or blog tapi bila letak kat blog, tak boleh pulak nak tengok.. Padayappa sungguh.. hehh..


ps: Ini merupakan entry terakhir aku berkaitan dengan ketuk-ketuk ramadhan 2013 ni.. Apapun tak boleh.. :p

0 Tukang Tembak:

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »