Assalamualaikum...
Apabila kebosanan melanda, sardin roll menjadi mangsa.. hehh...
Bosan..?? Jangan panik..!! Apa kata kita selongkar dapur kita tu dan tengok apa yang ada.. Aku dah selongkar dah dapur aku.. Dan akhirnya, aku berjaya membuat sardin roll.. Sepatutnya sardin roll ni bentuk dia empat segi dan dibakar dalam oven, tapi aku malas nak buat bentuk empat segi tu dan malas jugak nak guna oven besar tu.. So, jadilah sardin roll versi goreng.. hehh.. Nak kata karipap pun boleh jugak la.. haha..
Jom tengok bahan-bahan yang aku jumpa.. Jumpa la sangat, kan... kehkehkeh...
Adunan doh kena simpan dalam bekas bertutup bagi mengelakkan doh tu mengeras terkena angin kipas angin dan sebagainya.. Bila doh keras, nanti susah nak canai.. Lagipun doh ni jenis mantul.. Mantul tu macam dia tak mengikut masa kita canai dia.. Kita canaikan doh tu tapi doh tu tak memeri. Doh tu tak mau mengembang.. Macam tu la lebih kurang.. Macam elastik gitu.. haaaa...
p/s: Seperti biasa, resepi ada kat dalam blog dapo aku tu.. Sudi-sudikan la menjenguk ya.. Terima kasih.. :)
3 Tukang Tembak:
Sardin cap ayam tu mahal tu …. huhu
Rajinnye buat karipap..baru saya tau cara mudah kelim karipap..hehe
sy sgt xgheti wat karipap..hehe..
makan je suke...tgk ni mcm xcomplicated je..blh salin resepi nnti..
*salam kenal*
Post a Comment