Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, November 28, 2013

Kecewa..

Assalamualaikum...

Kecewa.. 


Banyak benda yang sangat-sangat mengecewakan tapi jika diluahkan sekalipun ianya umpama mencurah garam ke dalam laut dan akhirnya terpaksa menerima hakikat bahawa kerja itu hanyalah sia-sia..


Don’t be disappointed if no one appreciates your true feelings, cause they don’t deserve it - M. F. Moonzajer




Satu daripadanya ialah aku kecewa dengan perkhidmatan streamyx yang pada aku sangat-sangat teruk.. Lebih hampeh dari segala hampeh yang ada.. Takde peningkatan langsung dari segi perkhidmatan.. Yang kau tau, asyik la call suruh upgrade line tapi hasilnya masih ditakuk lama.. Sedangkan yang guna Unifi pun selalu komplen kata line lembab, inikan pulak yang guna streamyx..


p/s: Kau ingat aku guna internet ni semata-mata nak meroyan kat fesbuk ke..? Banyak lagi benda lain yang lebih berfaedah, yang aku nak cari dan kongsi daripada melayan umpat keji orang dan gosip murahan..

3 Tukang Tembak:

Angah said...

ye betul tu, asik suruh upgrade je, tapi services diarong tak upgrade-upgrade pun....pang! baru tau

Umie Jazz said...

Assalamualaikum...salam kunjung sebelum ni pun saya bermasalah dgn pihak streamyx ni...terpaksa bayr beratus hinggt wlupun masalah berpunca dari pihaknya.Saya settle kan .sekrg saya guna BB wifi jer...

naurahschooleaver said...

masa kat malaysia haritu guna unifi pun kekadang problem :3 tapi dah okay kot hehe

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »