Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Saturday, February 15, 2014

Babai for a while...

Assalamualaikum...

Babai for a while...


Babai for a while my dearest blog.. Buat masa ni aku takde idea nak menulis.. Nope, takde mood sebenarnya.. Plus malaspun ya jugak.. ahahh.. Malas nak mengarang, malas nak membina ayat, malas nak tulis then delete balik sebab takut ada yang terasa hati, makan hati, sakit hati or else yang berkaitan dengan hati.. Dan aku memang tengah sakit hati dengan line streamyx yang macam C.. 


And at the same time, hati akupun berkata; peduli apa aku dengan hati orang, kan..? Aku je nak jaga hati orang, orang ada tak nak jaga hati aku..? Takdepun.. Kalau adapun cuma dua tiga orang je.. Itupun kalau ada.. KALAU  ADA.. So, sakit hati tak bila baca ayat macam tu..?? Sakit woooo.... Bukan setakat sakit, malahan pedih dan ngilu...


Aku ni jenis yang menulis ikut suka hati aku.. Gaya bahasa aku memang kasar.. Siapa yang baru kenal dan baru mula baca cerita kat dalam blog aku, mungkin markah penulisan aku dalam blog ni tak sampaipun 5%... Whatever lah..!!


Bak kata Ladynoe menerusi buku Desaturasi Merah Jambu yang beliau tulis; Menjadi aku bukan semudah yang difikir. Tahun bila kamu baru dengar nama aku? Tahun bila kamu baru baca cerita merapu aku? Tak semua cerita sudi aku ceritakan. Aku persembahkan bahagia untuk kita sama-sama merasa. Aku sorok duka untuk kita sama-sama mengharap bahawa sinar ada di mana-mana. Aku hambur marah untuk aku beritahu bahawa aku manusia biasa. Aku kongsi cela supaya jangan ada yang jadi serupa..


Bezanya, aku tak ingin dikenali.. Dipujipun aku tak suka.. Dicaci..? Tak kan la itupun nak tanya.. Ada ke orang yang suka kena caci..? Haiilaaa.... Jangan la tanya soalan cerdik macam tu... Saje je mintak penampo free, kann... ahahaa...


**Jangan percaya sangat dengan babai aku ni.. Entah-entah dua tiga jam lagi ada entry baru... ahakkk... Tapi kalau takde tu, maknanya memang aku takde mood la nak merapu atau nak berkongsi cerita kat blog ni.. Maaf ya... :)


p/s: When I look at a person, I see a person - not a rank, not a class, not a title - Criss Jami 

1 Tukang Tembak:

Acik Erna said...

Azz..samo la kito..bilo2 ado pou mah jskak yang jek nilai tu bagi tau akak yo

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »