Ayatul Kursi..


ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. Yang Mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) - al-Baqarah: Ayat 255

Search This Blog

Loading...

Thursday, April 10, 2014

IKP: Semakin dekat di hati.. teheee...

Assalamualaikum...

IKP: Semakin dekat di hati.. teheee... 


Hujung bulan ni iaitu 24 April, akan bermulalah pesta buku yang sentiasa dinanti-nantikan oleh setiap peminat novel.. Masing-masing dah siap sedia menabung sedari awal.. Akupun tidak terkecuali walaupun aku sekadar beli online.. Nak pergi pesta buku tapi hajat selalu tidak kesampaian.. Takpelah, as long as masih boleh beli online, itu dah memadai.. Cumanya tak dapat la merasai kemeriahan dan keriuhan dalam PWTC tu.. 




Dan kat bawah ni aku letakkan novel-novel keluaran dari syarikat Idea Kreatif Publication (IKP). Empat buah novel yang terdiri dari penulis Hani Fazuha, Syah Shah, Farah Husain, Sarnia Yahya dan Cempaka Rembulan merupakan novel untuk kembar untuk bulan April dan Mei yang digabungkan kesemuanya sekali.. Maka jadilah dia kembar lima.. hehh.. 

















Kalau beli combo online, boleh dapat diskaun dan jimat sampai RM13... So, apa tunggu lagi... Cepat-cepat order.. hehhh.. Dan banyak lagi set combo jika pergi dan beli sendiri masa pesta buku tu berlangsung.. Boleh tengok kat page IKP ni.. 




Manakala kat bawah ni pula merupakan novel-novel lain keluaran IKP.. Boleh dikatakan kesemua novel ni aku dah ada.. Cuma satu je yang aku tak beli lagi sebab genre-nya aku masih belum boleh adapt.. Mungkin lepas ni aku akan cuba jugak baca genre sebegitu.. Kenalah bermula secara perlahan-lahan...





Buat masa ni aku masih lagi boleh hadam dengan baik novel keluaran IKP.. Setakat satu dua buah yang tak berapa nak hadam tu adat la, kan.. Mana-mana penerbitanpun ada berlaku perkara yang serupa, apatah lagi IKP yang masih lagi baru.. Moga IKP dan keseluruhannya terus maju.. Bersainglah secara sihat.. 


p/s: Sekadar memberi sokongan sebab ini je yang termampu.. Selagi karya itu tidak melampaui batas pemikiran, selagi itulah akan menyokong dari belakang.. :D

1 Tukang Tembak:

Tinta Lana said...

Salam.

Akak..genre yg akk tak bleh adapt tu genre apa? tajuk novelnya?

IKP ya..Baru saya tahu kewujudannya.. ^_^

Next Post Previous Post Home

Renungan bersama...

Firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Dan orang-orang yang beriman, lelaki mahupun wanita, sebahagian daripada mereka adalah penolong dari sebahagian yang lain. Mereka menyuruh amal ma'aruf (kebajikan), mencegah kemungkaran, menegakkan sembahyang, menunaikan zakat dan mereka taat kepada Allah berserta RasulNya, nescaya Allah melimpahkan rahmat kepada mereka. Sesungguhnya Allah Maha Kaya lagi Maha Bijaksana."- (At-Taubah: Ayat 71)

Cik Azz's bookshelf: read

Menantu Pilihan Bapak
Saat Hilang Cintamu
Bahagia Kasihmu
Bawah Pohon Sena
Kalaulah Aku Tahu
The Unsung Hero
Maaf Jika Aku Tak Sempurna
Lamaran Untuk Teman Hati
Tersuka Tanpa Sengaja
Kerana Satu Janji
Sorry, Aku Bukan Dia!
Encik Sayang Dan Miss Sweetheart
AKU BUKAN TOUCH & GO
Bahasa Hati Kita
Temu Duga Cinta
Akadku Yang Terakhir
Menantu vs Mentua
Kerana Aya Sofya
Di Sisimu Aku
Mungkinkah


Cik Azz's favorite books »